TCMB, 29 Aralık için belirlenen kur ve altın fiyatlarını açıkladı

Merkez Bankası, kur korumalı Türk Lirası Vadeli Mevduatlar için kullanılacak kur ve altın rakamlarını açıkladı.

TCMB, 29 Aralık için belirlenen kur ve altın fiyatlarını açıkladı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), kur korumalı Türk Lirası mevduat için baz alınacak kur düzeylerini ve altın fiyatını açıkladı. 

Yapılan açılamaya göre 29 Aralık 2021 tarihinin dolar kuru seviyesi 12,03 TL ve euro kurunun seviyesi de 13,59 TL olarak belirlendi. 

Merkez Bankası, 29 Aralık için belirlenen kur ve altın fiyatlarını açıkladı

Saflık derecesi 995/1000 dolan 1 gram altının fiyatı 696,44 TL, saflık derecesi 1000/1000 olan 1 gram altının fiyatı da 699,44 TL oldu. 

TCMB geçtiğimiz günlerde konuyla ilgili yaptığı açıklamada, her gün saat 11.00’de döviz kurunu açıklayacağını bildirmişti. Altın fiyatları da aynı saatte her gün paylaşılacak. 

Mevduat sistemi nasıl olacak?

3,6 ya da 12 ay vadeli şekilde açılabilecek olan Türk Lirası vadeli hesaplara işleyecek faiz, kâr payı ile hesap açılışı ve vade sonundaki kur değişim oranı karşılaştırılarak yüksek olan oran üzerinden mevduat ve katılım fonu sahibine ödeme yapılacak. 

Hesap açılışındaki kur ile vade sonu kurunun ne olduğuna bakılmadan anapara ve faiz/kâr payı tutarı kişiye banka tarafından ödenecek.

Vade sonu kuru üzerinden hesaplanacak olan tutar, anapara ve faiz, kâr payı tutarından büyük olduğunda; aradaki fark Merkez Bankası tarafından karşılanacak. Vade öncesinde hesaptan para çekilirse destekten yararlanılamayacak. 

Etiketler