Gram altın yeniden atağa geçti! Güncel altın fiyatları

Gram altın ne kadar, altın kaç TL oldu, altın yükseldi mi, çeyrek altın ne kadar... Gram altın küresel altın fiyatlarındaki düşüşe rağmen dolar kurunun yükselişiyle artış kaydetti. 

Gram altın yeniden atağa geçti! Güncel altın fiyatları

Gram altın ne kadar, altın kaç TL oldu, altın yükseldi mi, çeyrek altın ne kadar... Altın yatırımcısının odağında bu sorular bulunurken altın dolar kurundaki yükselişten destek bularak yükselişe geçti. İşte güncel atın fiyatları...

Altın fiyatları, Omicron varyantının daha hızlı bulaşmasına karşın ağır semptomlara neden olmadığını gösteren çalışmaların ardından düşüş gösterdi. Gram altın ise küresel altın fiyatlarındaki düşüşe rağmen dolar/TL paritesindeki yükselişten etkilenerek artış kaydetti. 

Gram altın yeniden atağa geçti! Altın ne kadar oldu, gram altın kaç TL? Güncel altın fiyatları 29 Aralık 2021

Omicron varyantının daha hızlı yayılmasına karşın ağır semptomlara sebep olmadığını ortaya koyan çalışmalar küresel toparlanmaya ilişkin umutlara destek verdi.

Oxford Üniversitesi İmmunologu John Bell, Omicron varyantının bir önceki varyantlarla aynı olmadığını ve hastaneye yatmak zorunda kalan hastaların yatış süresinin daha az olduğunu belirtti. Buna karşın dünyada Kovid-19 vakaları Salı günü rekor düzeyi gördü.

ABD Başkanı Joe Biden'ın sağlık danışmanı Anthony Fauci, yeni varyantın çok ağır semptomlara sebep olmadığını gösteren araştırmalara karşın artan vakalardan ötürü hastanelerin dolabileceğine yönelik uyarmıştı. 

Ons altında son durum

Ons altın geçtiğimiz haftayı yüzde 1'in üzerinde değer kazanarak kapatmasının ardından bu haftaya yaklaşık 1.810 dolar seviyesiyle başlamıştı. Salı günü 1.820 dolara kadar yükselen ons altın, Omicron endişelerinin hafiflemesiyle 1.805 dolar yakınlarına kadar geriledi. Ons altın şu sıralarda 1.805,81 dolardan işlem görüyor.

Gram altın yeniden atağa geçti! Altın ne kadar oldu, gram altın kaç TL? Güncel altın fiyatları 29 Aralık 2021

Gram altın ne kadar oldu?

Gram altın geçtiğimiz haftaya dolar/TL paritesinden destek alarak 1.000 TL'nin üzerinde başlamıştı. Arından Salı günü kurdaki dalgalı hareketi takip eden gram altın Perşembe günü dolar/TL paritesindeki düşüşün yüzde 10'un üzerine çıkmasıyla 600 TL'nin altına kadar gerilemiş fakat Cuma günü tekrar 650 TL'yi aşmıştı. Haftaya 638 TL ile başlayan gram altın, hali hazırda 701,42 TL'den işlem görüyor.

Çeyrek altın ise şu sıralarda 1.137 TL düzeyinde bulunuyor. 

Alış 2498.932
Satış 2499.528
Değişim 15.0419%
Son Değer 2499.528
En yüksek 2552.251
En düşük 2482.305
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler