Memurlara Müjde: Mesai Ücretlerine Zam Geliyor!

Devlet memurlarının saat başı fazla çalışma ücreti, 5 lira 40 kuruştan yeni yılda 10 lira 10 kuruşa yükselecek.

Memurlara Müjde: Mesai Ücretlerine Zam Geliyor!

2024 yılında geçerli olacak maaş zamları ve düzenlemeler belirlendi. İşte detaylar... 

Fazla Mesai Ücreti Yükseliyor

Devlet memurlarının saatlik fazla çalışma ücreti, yeni yılda yüzde 87 artacak. 2023 yılında 5 lira 40 kuruş olan saatlik fazla mesai ücreti 1 Ocak 2024'ten itibaren 10 lira 10 kuruşa çıkacak. Bu artışla memurların fazla mesai ücretleri neredeyse ikiye katlanmış olacak.

Şoförlere İyi Haber!

Bakanlıkların özel kalem müdürlüklerinde çalışan makam şoförleri dahil tüm personele ayda 90 saati, genel müdürlüklerin merkez teşkilatlarında görevli şoförlere de 60 saati geçmemek üzere yeni yılda saatlik 10 lira 70 kuruş fazla mesai ücreti ödenecek. Özellikle şoförler için önemli bir artışla karşı karşıyayız.

Yöneticilere Yüksek Fazla Mesai Ücreti

Her makam için aylık toplam 450 saati geçmemek üzere kurul başkanları, genel müdürler, strateji geliştirme başkanları, valiler, general ve amiral rütbesine sahip olanlar dahil olmak üzere üst düzey yöneticilere ayda 90 saati geçmemek üzere saat başına 10 lira 70 kuruş ödeme yapılacak.

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü ve Üniversite Yurtlarındaki Görevlilere Artış

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü ve üniversite yurtlarında görev yapan personelden, fazla çalışmaları karşılığında izin verilme ihtimali bulunmayanlara ayda 90 saati aşmamak kaydıyla saat başına 10 lira 10 kuruş ek ödeme gerçekleştirilecek.

Eğitim Kurumlarında Görevli Personel İçin Düzenleme

Mesleki ve teknik eğitim bölgesinde yer alan meslek yüksekokulları ve bağlı orta öğretim kurumlarında çalışan Milli Eğitim Bakanlığı idari personeline, yasal çalışma saatinin sonrasında gerçekleştirdikleri fazla çalışma süreleri için ayda 100 saati geçmemek üzere saat başına 17 lira 20 kuruş ödeme yapılacak.

Kamu Çalışanları için 2024 Beklentileri

Kamu çalışanları ve memurlar, 2024 yılında beklenen ekonomik düzenlemeler ve gelişmeleri merakla beklemektedir. Memurların maaşlarına yapılacak zamlar ve sosyal haklarla ilgili gelişmeleri takip ediyor olacağız.

Etiketler