Bankacılık Sektöründe 2 Banka ve Hissesi Parlıyor!

Borsa İstanbul'daki şirketlerin üçüncü çeyrek bilanço sezonu yaklaşıyor. Arçelik, bu dönemin başlangıcını yapacak ve ardından bankacılık sektörü finansal sonuçlarını açıklayacak.

Bankacılık Sektöründe 2 Banka ve Hissesi Parlıyor!

Borsa İstanbul'daki şirketler için üçüncü çeyrek bilanço sezonu yaklaşıyor. 20 Ekim'de Arçelik'in finansal sonuçlarının açıklanmasıyla başlayacak olan bu dönem, bankacılık sektöründe de önemli gelişmelere sahne olacak. Yapı Kredi Bankası, 24 Ekim'de finansal sonuçlarını açıklayarak bankacılık sektörünün bu çeyrekteki performansında öncü olacak.

Konsolide olmayan sonuçlar açıklayan şirketler için son gönderim tarihi 31 Ekim olarak belirlenirken, konsolide olmayan finansal sonuçlarını sunan bankalar için son tarih 9 Kasım olarak kabul ediliyor.

Konsolide finansal sonuçlarını açıklayan şirketler ise son gönderim tarihini 9 Kasım olarak belirlerken, bankalar bu dönemi 21 Kasım'a kadar kullanabilecekler.

Vakıf Yatırım'ın bankacılık sektörüne dair değerlendirmesine göre, Halkbank'ın 2023 üçüncü çeyrek bilançosunda %295'lik çeyreklik net kâr büyümesi ile net kârını 2,76 milyar TL'ye yükselterek, çeyreklik bazda en fazla net kâr artışı gösteren banka olması bekleniyor. Yapı Kredi Bankası da net kârını çeyreklik %58 artırarak 18 milyon TL'ye taşıyarak, sektörde net kâr büyümesi açısından öne çıkacak.

Bu dönemdeki finansal sonuçlar ve bankaların performansı, yatırımcılar ve analistler tarafından yakından takip edilecek.

Etiketler