Emeklilere 5 Bin TL Ödemesi Ne Zaman Yapılacak?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilere yapılacak 5 bin liralık ödemeyle ilgili önergenin yarın Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulacağını bildirdi. Peki, emeklilere 5 bin TL ne zaman ödenecek? İşte konuyla ilgili detaylar.

Emeklilere 5 Bin TL Ödemesi Ne Zaman Yapılacak?

Türkiye'de yaşayan emeklileri sevindirecek bir gelişme yaşandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilere bir defaya mahsus 5 bin TL'lik ödemenin yolda olduğunu açıkladı. İşte detaylar...

Emeklilere 5 Bin Lira Ödeme Tarihi Yaklaşıyor

Bakan Işıkhan, TRT Haber'de katıldığı canlı yayında, emeklilere yapılacak bu ödeme için teknik çalışmaların tamamlandığını ve önergenin yarın Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulacağını belirtti. Meclis sürecinin ne kadar kısa sürerse, emeklilerin bu ödemeden daha hızlı faydalanacağını ifade etti. Kasım ayının 15'ine yakın bu ödemenin gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Kıdem Tazminatı ile İlgili İddialara Açıklık

Bakan Işıkhan, kıdem tazminatında bir değişiklik olacağına dair iddialara da açıklık getirdi. Bakanlık olarak böyle bir çalışmanın olmadığını vurgulayarak işçiler, işverenler ve sendikaların rahat olması gerektiğini belirtti. İlerleyen zamanlarda da bu yönde bir çalışma düşünülmediğini açıkladı.

Bağ-Kur'lulara Müjde

Bağ-Kur'lular için de önemli bir gelişme gündemde. Bakan Işıkhan, Bağ-Kur'luların emeklilik prim gün sayısının 7200'e düşürülmesi yönünde çalışmaların başladığını bildirdi. Bu düzenlemeyle Bağ-Kur'lulara 5 yıl öncesinden emekli olma hakkı tanınacak. Bu çalışma, bütçe disiplini doğrultusunda gerçekleştirilecek.

EYT (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) Düzenlemesi

EYT düzenlemesi kapsamında da çalışmalar devam ediyor. Bakan Işıkhan, bugüne kadar yaklaşık 2 milyon EYT başvurusunu başarıyla sonuçlandırdıklarını belirterek, 120 bine yakın dosya ile ilgili işlemlerin sürdüğünü açıkladı. Hedeflerinin, bu dosyaları aralık ayının ortasında tamamlamak olduğunu ifade etti.

Ev Hanımlarına Emeklilik Hakkı

Ev hanımlarına emeklilik hakkı getirilmesine yönelik çalışmalar da sürüyor. Bakan Işıkhan, bu konuda önemli müjdeler verildiğini ve isteğe bağlı sigortalı kapsamında üçte birlik prim desteğinin devlet tarafından ödeneceğini açıkladı.

Emeklilere 5 bin TL ödemesi yaklaşırken, diğer sosyal güvence konularında da önemli adımlar atılıyor. İlerleyen günlerde bu konularda yeni gelişmelerin olması bekleniyor.

Etiketler