Kampanyalı Araçlarda Otomobil Satışları Uçtu!

Eylül ayında Türkiye otomobil ve hafif ticari araç pazarında en çok tercih edilen markalar sırasıyla Fiat, Renault ve Ford olarak öne çıktı.

Kampanyalı Araçlarda Otomobil Satışları Uçtu!

Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği (ODMD) tarafından açıklanan verilere göre, Türkiye otomobil ve hafif ticari araç pazarında Eylül ayında dikkat çekici bir artış yaşandı. Geçen yılın aynı dönemine göre satışlar %55,9 oranında artarak toplamda 96 bin 793 adeti buldu. Bu artışın detaylarına bakıldığında ise otomobil satışlarının %76,7 oranında artarak 78 bin 971 adet, hafif ticari araç satışlarının ise %2,4 oranında artarak 17 bin 822 adet olduğu görülmektedir.

Fiat, Eylül Ayında Lider Konumda

Eylül ayında en fazla satışı gerçekleştiren markalar incelendiğinde, Fiat listenin başında yer alıyor. Toplam satışlarda 15 bin 537 adetle Fiat, lider konumda. Ardından 11 bin 714 adetle Renault, 7 bin 23 satışla Ford geliyor. Dördüncü sırayı 6 bin 89 satışla Volkswagen, beşinci sırayı ise 5 bin 636 satışla Chery almıştır.

Otomobil Satışları ve Lider Markalar

Eylül ayında otomobil satışlarında Fiat, 11 bin 722 adetle ilk sırada yer almaktadır. Onu 9 bin 756 satışla Renault ve 5 bin 636 satışla Chery takip etmektedir. Dördüncü sırada 4 bin 857 satışla Volkswagen bulunurken, beşinci sırayı 4 bin 700 otomobil satışıyla Tesla almıştır.

Togg'un Performansı

ODMD marka listesine Tesla'nın dahil olması, marka sayısını 49'a çıkarmıştır. Geçen ay Smart hariç tüm markalardan satış gerçekleşti. Türkiye'nin yerli otomobili olarak bilinen Togg'un teslimatları Eylül ayı için 2 bin 204 adet olarak kaydedilmiştir.

Hafif Ticari Araç Satışları ve Lider Markalar

Hafif ticari araç segmentine bakıldığında, Eylül ayında 4 bin 508 satışla Ford lider konumda bulunmaktadır. Ford'u 3 bin 815 satışla Fiat ve 1,958 satışla Renault izlemektedir. Dördüncü sırada 1,232 satışla Volkswagen, beşinci sırada ise 1,159 satışla Peugeot yer almaktadır.

Otomobil ve hafif ticari araç satışlarının Eylül ayındaki bu olumlu tablosu, otomotiv sektörünün hareketlendiğini göstermektedir. Artan satışlar, sektörün ekonomiye olan olumlu katkısını yinelemektedir. Eylül ayı, otomobil ve hafif ticari araç almayı düşünenler için fırsatlarla dolu gibi görünmektedir.

Etiketler