McDonald's, Çin Yeni Yılını Metaverse'de kutluyor

ABD'li fast food devi McDonalds, Metaverse'de aktif olmaya hazırlanıyor. Çin yeni yılı için tam zamanında, restoran bir VR deneyimi sunuyor, ancak mesele hamburger ve patates kızartması değil.

McDonald's, Çin Yeni Yılını Metaverse'de kutluyor

Metaverse dünyasına girmek için artık tüm büyük firmalar rekabet halinde. Metaverse dünyasında sanal gerçekliği artırmak ve fiziki hayatta olan her şeyi dijital dünyaya yansıtmak için tüm çaba sarf edilmeye devam ediyor. Adidas, Nike, Apple'dan sonra şimdi de McDonald's Metaverse dünyasına girmeye çalışıyor.

ABD burger zinciri şimdi Metaverse'e doğru ilk adımını atıyor. Bir basın açıklaması yapan  McDonalds, Çin Yeni Yılı için zamanında bir VR deneyimi yaratmak için sanatçı ve moda etiketi Opening Ceremony Humberto Leon'un kurucu ortağı ile birlikte çalıştığını söyledi.

15 Şubat'a kadar AltspaceVR ve Leon'un eşleşen sanatını gösteren Spatial üzerindeki sanal galeriye girebilirsiniz. Feng Shui kurallarına göre yaratılan dünya, ziyaretçilerin kişiselleştirilmiş burçlar almasına da izin veriyor.

Kültürel Etkileşim Kıdemli Direktörü Elizabeth Campbell, "Hayranlarımıza, Kaplan Yılı'nın özünü yakalayan ve sevdikleri yerlerde buluşan dijital bir deneyimden yararlanan anlamlı bir şekilde ulaşmaktan heyecan duyuyoruz" dedi.

Son zamanlarda McDonald's, Tesla CEO'su Elon Musk'ın burger restoranı Dogecoin'i kabul etmesi halinde TV'de Happy Meal yemeye söz verdiğinde manşetlere çıkmıştı. Bu kadar Doge savunuculuğu yapması birçok uzman tarafından eleştirilen Elon Musk tam bir Metaverse düşmanı. Bu dünyanın tutmayacağını ve geleceğinin pekte parlak olmadığını dile getirmeye devam ediyor. Israrla Doge savunuculuğu yapmaya devam etse dahi firma Metaverse dünyasına giriş yapmaya hazırlanıyor.

Etiketler