Kripto piyasasında son durum ne? Hangi altcoinler yükselişe geçecek?

ABD Merkez Bankası'nın para politikalarında sıkılaşma eğiliminde olduğuna yönelik verdiği mesajlar sonrası, riskli varlıklarda yaşanan düşüşe kripto para birimleri de eşlik etti.

Kripto piyasasında son durum ne? Hangi altcoinler yükselişe geçecek?

ABD Merkez Bankası'nın para politikalarında sıkılaşma eğiliminde olduğuna yönelik verdiği mesajlar sonrası, riskli varlıklarda yaşanan düşüşe kripto para birimleri de eşlik etti. Piyasalarda dalgalanmalar devam ederken, uzman analistler popüler kripto para birimleri haricinde hangi altcoinlerin yükselişe geçeceğini değerlendirdi. İşte detaylar....

FED'in Şahin Mesajları Sonrası Kripto Piyasası Düşüşe Geçti

Geçtiğimiz çarşamba günü ABD Merkez Bankası’nın (FED) açıkladığı faiz kararı sonrası, para politikalarında sıkılaşmaya gidileceğinin sinyallerinin verilmesiyle kripto birimleri düşüşe geçti. FED Başkanı Jerome Powell’ın açıklaması yükseliş eğilimi gösteren birçok kripto para biriminin yeniden değer kaybetmesine yol açtı.

Piyasalardaki en yüksek işlem hacmine sahip olan Bitcoin, FED açıklaması öncesi 38 bin dolar bandındayken, FED’in sıkılaşma politikası sinyalleriyle birlikte 35 bin 500 dolara kadar geriledi. Yükselişe geçmeye çalışan kripto paralar için Şubat ayı kritik bir ay olarak değerlendirildi.

ABD Hazine Sekreterine başkanlık tarafından devasa yetkiler verilmesi söz konusu olurken; Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından ABD’deki bankalara kripto para hizmeti için yetki tanımlanabilir.

Hangi Altcoinler Yükselişe Geçecek?

Gizlilik coinlerinin öne çıkabileceğini belirten analistler, kendine ait merkeziyetsiz ağı bulunan ve akıllı kontrat sayısını artıran coinlerin hareketlenebileceğini belirtiyorlar.

Ayrıca yatırımcıların yönelmeyi planladıkları projeleri, yatırım girişiminde bulunmadan önce tüm alçalış ve yükselişleriyle değerlendirmeleri gerekiyor.

Kripto piyasasında son durum ne? Hangi altcoinler yükselişe geçecek? - Resim : 2

Kripto Para Piyasasındaki Son Durum Ne?

Bitcoin (BTC): Ocak ayında yüzde 17’nin üzerinde değer kaybı yaşayan Bitcoin (BTC), gün içerisinde en yüksek 37 bin 613 dolar üzerinden, en düşük ise 36 bin 326 dolar seviyesinden işlem gördü.

An itibarıyla yüzde 2.47'lik bir düşüş yaşayan Bitcoin 36 bin 640 dolardan işlem görüyor.

Ethereum (ETH): En popüler ikinci kripto para birimi olarak değerlendirebileceğimiz Ethereum (ETH) ise gün içerisinde en yüksek 2 bin 731 dolar seviyesinden işlem görürken, en düşük 2 bin 592 dolar seviyesini gördü.

An itibarıyla yüzde 4.11'lik bir düşüş yaşayan Ethereum 2 bin 615 dolardan işlem görüyor.

Küresel bazda değerlendirecek olursak ise son 24 saatte yüzde 5’in üzerinde değer kaybeden kripto paraların piyasa değeri 1.68 trilyon dolara gerilemiş durumda.

NFT ve Metaverse Yükselişe Geçiyor

Analistlere göre 2022 yılında yükselişe geçecek sektörlerin başında NFT projeleri ve Metaverse geliyor. DAO’ların değer kazanması ve regülasyon söylemlerinin artmasıyla da gizlilik coinleri ön plana çıkacak.

Kendi merkeziyetsiz ağı bulunan ve akıllı kontrat sayısını artıran coinlerde de hareketlilik yaşanması söz konusu. Örneklendirmek gerekirse: Hedera, Terra, Solana, Fantom, Sandbox, Axie Infinity, Decentraland, Avalanche, Cardano, QTUM, Hedera, MakerDAO ve AAVE gibi coinler yine ön planda olabilir.

Kripto piyasasında son durum ne? Hangi altcoinler yükselişe geçecek? - Resim : 3

Hangi Altcoinler Yükselişe Geçecek?

Lider kripto varlıkların dışında birçok altcoin projesinin de yatırımcılar tarafından tercih edilmeye başlandığı görülüyor.

Önemli altcoinlerden meme token Shiba Inu, 2021 yılında yatırımcısına önemli miktarlarda getiri sağlamışken; yaptığı iş birlikleriyle de popüler bir projeye halini almış durumda.

Tanınmaya başlayan altcoin projelerinden birisi de AVAX olarak karşımıza çıkıyor. Togg ile işbirliğine giden AVAX, 2022 yılında bir ivme yakalayabilir.

MANA ve SANDBOX Öne Çıkan Projelerden

Coinlerin yanı sıra metaverse projeleri de öne çıkmaya devam ediyor. Özellikle Decentraland (MANA) ve The Sandbox (SAND) kayda değer bir gelişme kaydeden metaverse projeleri arasında.

Apple'nin metaverse projelerine ilişkin yaptığı açıklamalar The Sandbox'ın (SAND) popülerleşmesinde rol oynarken; Metaverse projelerine 50 milyon dolarlık yatırım yapacağını açıklayan The Sandbox dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

 BirBorsa / Ayşete Yavaş

BTC/TRY Bitcoin Türk Lirası
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 2151493.95
Satış 2152474.25
Değişim -11786.25%
Son Değer 2151984.1
En yüksek 2182111.74
En düşük 2151529.6
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler
Yorumlar