Mazot gübre desteği hesaplara yatırılacak! Mazot gübre desteği ne kadar?

Çiftçi Kayıt Sistemine başvurular artık e-devlet platformu üzerinden yapılmaktadır. E-devlet üzerinden ÇKS kaydı yaptıran kişilere de mazot gübre desteği ödenmektedir.

Mazot gübre desteği hesaplara yatırılacak! Mazot gübre desteği ne kadar?

Her yıl devlet tarafından ödenen mazot gübre desteği 2023 yılında da verilecek. 2023 yılında verilecek olan mazot gübre desteğinin süresi 6 ay kadar geri çekildi. Çiftçilere verilecek olan destekten faydalanacak olan kişiler tarafından arama motorları üzerinde mazot gübre desteği ne zaman yatar? 2022 mazot gübre desteği ne kadar? Şeklinde araştırma yapmaktadır. İşte, detaylar…

Mazot gübre desteği ne zaman yatırılacak? 2022 mazot gübre desteği ne kadar oldu? E-devlet üzerinden çiftçi kayıt sistemine kayıt olan kişilere mazot gübre desteği verilmektedir. Geçtiğimiz günlerde açıklama yapan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi tarafından Ziraat Bankası kart kullanan kişilere 6 ay önce mazot gübre desteği ödemesi yapılacağı açıklandı.

Mazot gübre desteği ne zaman yatırılacak?

Mazot gübre desteği

Normal şartlarda 2023 yılında ödenecek olan mazot gübre desteği ödemelerinin 6 ay öne çekildiğini açıklayan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi tarafından konuyla ilgili açıklama yapıldı. Vahit Kirişçi tarafından yapılan açıklama kapsamında:

“Gelecek ayın başında kendinize ait Ziraat Bankası kartlarınıza ayni olarak mazot ve gübre desteği ödemelerini yükleyeceğiz. Siz de bu ödemelerle mazot ve gübre alabileceksiniz. Biz üreticimizin kendilerine verdiğimiz parayı sektör dışında veya başak bir amaçla kullanmasına rıza göstermeyeceğiz. Biz istiyoruz ki yatırdığımız para sadece tarım sektöründe kullanılsın denildi.”

Çiftçiler de kartlarına yüklenen bu destekleri mazot ve gübrelerde kullanabilecekler. Ziraat Bankası tarafından verilen kredilerin tamamı 0 TL ile 200.000 TL arasında değişiklik göstermektedir.

Mazot gübre desteği ne kadar?

Mazot gübre desteği enflasyona göre farklılık göstermektedir. Mazot gübre desteği hububatta dekar başına 22 TL mazot ve 20 TL gübre desteği olarak değişiklik gösterdi Gelen zamla beraber 22 TL’lik mazot desteği 75 TL’ye, 20 TL’lik gübre desteği ise 46 TL’ye yükseltildi. Böylece çiftçiye verilen destek miktarı toplamda 121 TL’ye çıktı.