2022 VGM burs başvurusu ne zaman? VGM bursu ne kadar? Başvuru şartları..

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından ortaöğrenim ve yükseköğrenim öğrencilerine burs verilmekte. Öğrenciler tarafından yakından takip edilen VGM burs başvurusunun ne zaman başlayacağı merak ediliyor. VGM burs başvurusu ne zaman? 2022-2023 VGM bursu ne kadar, şartları neler? İşte merak edilenler..

2022 VGM burs başvurusu ne zaman? VGM bursu ne kadar? Başvuru şartları..

Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM) bursu öğrenciler tarafından yakından takip edilirken, ne zaman başlayacağı merak ediliyor. Durumu olmayan ortaöğretim ve yükseköğretim öğrencilerine aylık olarak verilen burs, uygun koşullarda eğitim hayatına devam edilmesi için verilmekte. Peki, VGM bursu başvuru şartları neler? Burs ücreti ne kadar? Başvuru ne zaman başlayacak? İşte detaylar..

2022-2023 VGM burs başvurusu ne zaman?

Öğrencilerin yakından takip ettiği VGM burs başvuruları için henüz bir açıklama yapılmadı. Bunun yanında 2022-2023 VGM burs başvuruları KYK burs başvuruları ile aynı tarihte başlanması beklenmekte. 

Öte yandan geçen sene verilen VGM burs başvuruları, ortaöğretim için 15 Ekim tarihinde başlarken, yükseköğretim için 1 Kasım tarihinde başlamıştı. 

2022 VGM burs başvurusu ne zaman? VGM bursu ne kadar? Başvuru şartları.. - Resim : 1

2022-2023 VGM burs ücreti ne kadar?

2022-2023 VGM burs ücreti henüz netlik kazanmadı fakat bu dönem artırılması yönünde bir beklenti var. 2021-2022 eğitim döneminde hak sahiplerine ortaöğretim için aylık 200 lira, yükseköğretim için aylık 650 lira olarak belirlenmişti.

VGM burs başvuru şartları neler?

VGM tarafından yapılan açıklamada bu burstan faydalanamayacak kişiler başlıca şöyle:

* Sürekli bir işte çalışan ve düzenli gelire sahip olan öğrenciler,

* Yabancı öğrenciler, (Genel Müdürlüğün bağlı olduğu Bakanın onayı ile Türkiye'ye eğitim için gelmiş yabancı uyruklu öğrencilere Genel Müdürlükçe belirlenecek burs kontenjanının %10'u kadar kontenjan ayrılarak burs verilebilir)

* Polis Akademisi veya askeri okul öğrencileri,

* Ek süre öğrenim gören öğrenciler, 

* Yüksek lisans ve doktora öğrencileri,

* Kamu kurumlarından karşılıksız burs veya eğitim yardımı alan öğrenciler,

* VGM tarafından muhtaç aylığı alan öğrenciler,

* VGM bursu alırken başarısızlık nedeni ile bursu kesilen öğrenciler yararlanamaz. 

VGM burs başvurusu nasıl yapılır?

VGM bursundan faydalanmak isteyen adaylar, belirlenen tarihler arasında Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün resmi internet sitesinden gerçekleştirilir. Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün resmi internet sitesine girip başvuru formunu doldurulması yeterli olacak.

Vakıflar Genel Müdürlüğü resmi internet sitesi