Market ve manavlarda fiyatlar düşüyor

Dolar kurunda iki gündür yaşanan sert düşüşten sonra vatandaşlar zamlanan ürünlerde fiyatların düşmesini bekliyor.

Market ve manavlarda fiyatlar düşüyor

Dolar kurunda iki gündür yaşanan sert düşüşten sonra vatandaşlar zamlanan ürünlerde fiyatların düşmesini bekliyor. Konuyla ilgili yapılan açıklamada, kurda olan düşüşün kısa süre içerisinde fiyat etiketlerine yansıyacağı belirlendi. İki gündür Türk lirasının değer kazanması fiyatları şimdiden etkilemeye başladı.

Dolar kurunun düşüş göstermesiyle beraber indirim müjdesi geldi! Etiketlere kısa sürede yansıyacak olan indirimler özellikle market ve manavlarda fiyatları düşürecek. Sebze ve meyve üreticilerinin girdi maliyetleri düşmeye başladı.

Dolar düşüşü fiyatları düşürecek

Dolar düşüş

Antalya Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği Başkanı Hasan Ali Yılmaz, doların düşmesiyle beraber çiftçi açısından da olumlu yansıyacağını düşünüyoruz. 2-3 katına çıkan gübre fiyatları doların düşmesiyle beraber yeniden eski yerine gelecek gibi gözüküyor dedi.

İzmir Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği Başkanı Orhan Doğan ise: Cumhurbaşkanı tarafından alınan karardan sonra etiketlerde hafif bir düşüş oldu. Şuanda fiyatlar tüketicinin alacağı düzeyde devam ediyor. Kurda olan düşüş akaryakıt fiyatlarını da olumlu etkiledi. Akaryakıt fiyatlarının düşüş göstermesi nakliye masrafına etki edeceğinden dolayı kısa vadede etiketlere bu fark yansıyacaktır.