Son dakika: Turkovac aşısına acil kullanım onayı verildi

Yerli koronavirüs aşısı Turkovac için acil kullanım onayı verildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca geçtiğimiz ay Meclis'te yaptığı açıklamada, hedeflerinin Turkovac'ı bu yıl bitmeden yaygın kullanıma geçirmek olduğunu söyledi.

Son dakika: Turkovac aşısına acil kullanım onayı verildi

Turkovac aşısının üretimi ne zaman başlıyor? Turkovac aşısını kim üretecek? Turkovac aşısı ne inaktif mi? Turkovac aşısı yan etkileri neler?

Yerli Kovid-19 aşısı Turkovac acil kullanım onayı aldı. Kasım ayında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Meclis'te yaptığı konuşmada, Acil Kullanım Onayına başvurduklarını ve amaçlarının yıl bitmeden yaygın kullanıma geçirmek olduğunu belirtmişti.

Son dakika: Turkovac aşısına acil kullanım onayı verildi - Resim : 1

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında, ''Turkovac inşallah tüm dünyayla, tüm insanlıkla buluşuyor." ifadelerine yer verdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bakanlığının 2022 bütçesinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, yerli aşı TURKOVAC için Acil Kullanım Onayına başvurulacağını bildirmişti.

Bakanın açıklamasının üzerinden yaklaşık 1 ay geçmesinden sonra beklenen o haber geldi. Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumuna (TİTCK) yapılan başvuru sonucunda bugün TURKOVAC için Acil Kullanım Onayı resmen verildi.

Son dakika: Turkovac aşısına acil kullanım onayı verildi - Resim : 2

Turkovac, yıl bitmeden yaygın kullanıma geçilecek 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca geçtiğimiz ay Meclis'te yaptığı açıklamada, hedeflerinin Turkovac'ı bu yıl bitmeden yaygın kullanıma geçirmek olduğunu aktararak şunları söylemişti:

''Konuşmama başlamadan önce milletimiz için önemli bir müjdeyi vermek isterim. Yerli KOVID-19 inaktif aşımız TURKOVAC bugün itibarıyla Acil Kullanım Onayına müracaat etmiştir. Yıl bitmeden yaygın kullanıma geçeceğini umut ediyorum. Hücreden aşıya kadar her aşaması ülkemizde ve ülkemiz bilim insanlarınca geliştirilen milli aşımızın ülkemize, milletimize ve tüm dünyaya hayırlı, uğurlu olmasını dilerim."

Son dakika: Turkovac aşısına acil kullanım onayı verildi - Resim : 3

Etiketler