Erdoğan: Açıkladığımız program amacına ulaşmıştır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni açıklanan kur korumalı vadeli Türk Lirası mevduat programının amacına ulaştığını, kurun dengeye oturmasının herkesi pozitif etkileyeceğini açıkladı. 

Erdoğan: Açıkladığımız program amacına ulaşmıştır

Ak Parti Grup Toplantısında konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ekonomiye yönelik değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan yeni açıklanan kur korumalı vadeli Türk Lirası mevduat programının amacına ulaştığını, kurun dengeye oturmasının herkesi pozitif etkileyeceğini açıkladı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Açıkladığımız program amacına ulaşmıştır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ak Parti Grup toplantısında açıklamalarda bulundu. 

Erdoğan, yeni açıklanan kur korumalı vadeli Türk Lirası mevduatı programının amacına ulaştığını aktardı. Erdoğan, konuya ilişkin olarak, döviz kurunun serbest piyasa ekonomisi kuralları içerisinde Türkiye gerçeklerine uygun hâle getirmek için dün açıklanan programın amacına ulaştığını açıkladı:

''Milletimiz programdaki tedbirleri ve kararlı duruşumuzu takdirle karşıladı, piyasalar da buna uygun adımları atmıştır. Biz serbest piyasa kurallarına aykırı bir iş yapmıyoruz, serbest piyasanın kurallarıyla işlemesini temin etmeye çalışıyoruz.''

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Açıkladığımız program amacına ulaşmıştır

Erdoğan, kurun dengeye oturmasının yalnızca bankada parası olan vatandaşı değil, ekonomide her alanı ve herkesi olumlu etkileyeceğini belirtti. 

Cumhurbaşkanı öte yandan, kur ve enflasyon baskısı altında hiçbir vatandaşın kazancını kaybetmesine izin vermeme konusunda kararlı olduklarını aktardı ve bunun için çalışanların gelirlerini artırmaya yönelik adımlar attıklarını da söyledi. 

Kuraklık desteği ödemeleri başladı 

Erdoğan kuraklıktan zarar gören 651 bin üreticiye kuraklık desteği ödemesi yaptıklarını da vurgulayarak, 2,6 milyar TL kuraklık desteğinin, çiftçilerin hesaplarına yatırılmaya başlandığını da söyledi. 

Erdoğan, halkı faiz ve enflasyona ezdirmemek için mücadelelerinin devam ettiğini vurgulayarak salgınla beraber küresel ekonomide başlayan dalgalanmalarda saldırıların dozunu arıtmanın aracı haline getirilmek istendiğini aktardı.

Erdoğan konuşmasında ayrıca şu ifadelere yer verdi:

''Ekonomiye yönelik tehditler savruldu, sinsi planlar kuruldu, gece yarısı başlayan finans oyunlarıyla ülke çökertilmeye çalışıldı. İçine çekilmek istendiğimiz siyasi, sosyal, ekonomik tuzağı bozarak yolumuza kararlılıkla devam ettik.

Dün birisi çıkmış tam dolar alma zamanı diyor. Yahu bunların beyni sulanmış... Bu sözün tercümesi teşvik etmektir. Tabii bunlarla ilgili yargı yolunu açtık. Yol kesmeye çalışmayın, sizin aklınız, gücünüz bize yetmez. Bunlar kendi ülkesine düşman, ihanet içindeler...”

Etiketler