Minecraft, NFT'leri platformundan yasaklamak istiyor

Mojang Studios, Minecraft'ta NFT yasağı için bastırırken, Square Enix kripto sahnesine bir adım daha atıyor. NFT'lerin yasaklanırsa ne olacak?

Minecraft, NFT'leri platformundan yasaklamak istiyor

Klasik Minecraft oyununda bir süredir belirli NFT'ler mevcut. İkonik Sandbox oyunundan resmi bir blog yazısı, platformda NFT'leri yasaklamak istediğini ortaya koyuyor.

Resmi yazıda şu cümlelere yer verildi, "NFT'ler tüm topluluğu kapsamaz ve sahip olunan ve olmayanların bir senaryosunu oluşturur." NFT'lerle ilişkili "spekülatif fiyatlandırma" ve "yatırım zihniyeti", odağı oyundan uzaklaştırır ve "kar elde etmeyi" teşvik eder. Bu, oyuncuların uzun vadeli neşe ve başarısı ile “uyumsuz” değildir. Ayrıca bazı üçüncü taraf NFT'lerin güvenilir olmadığından ve onları satın almak için oyunculara paraya mal olabileceğinden endişe duyuyoruz." denildi. 

Statista'ya göre Minecraft, toplam 238 milyon satışla şimdiye kadarki en başarılı video oyunudur. İsveçli şirket Mojang Studios tarafından geliştirilen oyun, 2014 yılından bu yana yazılım devi Microsoft'a ait. Dünyada neredeyse herkes tarafından beğenilen oyun, NFT piyasasına darbe vurabilir.

NFT yatırımı yapmak güvenli mi?

NFT'ler söz konusu olduğunda neredeyse hiçbir topluluk oyun sahnesi kadar kutuplaşmamıştır. Axie Infinity, Decentraland veya The Sandbox gibi blockchain oyunları NFT'ler açısından oyun sektörüne hakim olurken, Microsoft'un aksine giderek daha fazla klasik

Bu yılın Ocak ayında Square Enix CEO'su Yosuke Matsuda oyun sektöründe NFT'lerin potansiyelini tartıştı. Birkaç ay sonra Square Enix, bu alandaki planlarını bir finansal raporda kabul etti. Hatta kendi jetonlarının uygulanmasını kontrol etmek istediler. Bu yüzden Japon oyun üreticisinin NFT planlarını ciddiye alması şaşırtıcı değil.

Minecraft NFT

Square Enix, blockchain projesi Enjin ile birlikte efsanevi oyun "Final Fantasy 7"nin 25. yıldönümü vesilesiyle ilgili NFT'leri başlatmak istiyor. Bir basın açıklaması ayrıca, NFT'lerin fiziksel ticaret kartlarına bağlanması gerektiğini belirtmekte. Enjin, Polkadot'un tepesinde oturuyor ve Metaverse'i merkezi olmayan bir şekilde inşa etmeyi hedefliyor. Final Fantasy koleksiyonu 2023'te piyasaya sürülecek.

Cem Arslan/BirBorsa

Etiketler
NFT