2022'de dünyaca ünlü 10 ismin NFT portföyü

NFT sektöründe küçük yatırımcılar kadar dikkat çeken bir durumda dünyaca ünlülerin NFT yatırımı yapmaları. Dünyanın en pahalı portföylerinden bazıları da bu listede yer alıyor.

2022'de dünyaca ünlü 10 ismin NFT portföyü

2021'in başından bu yana, NFT'ler, bu dijital varlıkları benimseyen bir dizi sektörle birlikte büyük bir hızla büyüdü. NFT'lerin yaygın erişiminin en önemli nedenlerinden biri de ünlülerin onaylarıdır. 

Bazı A-listers kendi NFT'lerini yayınlarken, diğerleri pazardaki en sıcak NFT'lerden bazılarını hevesle topluyor. Müzisyenlerden komedyenlere ve sporculara kadar çok sayıda ünlü, NFT portföylerine yüz milyonlarca dolar yatırım yaptı. Peki, en ünlü NFT portföyü bugün neye benziyor?

1. Snopp Dogg en pahalı NFT portföyüne sahip

CryptoPunk #8472 sayesinde Amerikalı rapçi Snoop Dogg, ünlü NFT portföy sıralamasında ilk sırada yer alıyor. Sahip olduğu en pahalı NFT olan CryptoPunk #8472, en son 1,71 milyon dolara satılmıştı. Rapçi ayrıca, tahmini NFT portföy değeri 4,63 milyon dolar olan birkaç CryptoPunks, Bored Apes, Meebits, Moonbirds ve daha fazlasını elinde tutuyor. Ayrıca, son satışı 1,2 milyon doları aştı.

 2. Steve Aoki NFT sektöründe giderek büyüyor

İkinci sıradaki ünlü, NFT portföy değeri yaklaşık 903.000 dolar ve son satışı 484.000 dolar olan Amerikan DJ Steve Aoki. Aoki, hırslı bir NFT koleksiyoncusudur ve meşhur “ Aoki laneti ” ile tanınır. Bazılarının değeri 200.000 doların üzerinde olan çok sayıda Bored Apes'e sahip. Ayrıca bir CryptoPunk, birkaç Moonbirds, Mutant Apes, Azuki, CloneX ve daha fazlasının sahibidir.

 Steve Aoki NFT

3. Madonna NFT koleksiyonunda neler var?

Şarkıcı, söz yazarı ve aktris Madonna, son zamanlarda 324.000 dolarlık etkileyici bir satış yaptı ve bu satış onu üçüncü sıraya yerleştirdi. 215.490 dolarlık tahmini NFT portföy değeri ile en pahalı NFT'si Bored Ape #4988'dir. Madonna kısa süre önce World Of Women NFT.NYC partisinde performansıyla manşetlere çıkmıştı. Çıkarttığı NFT koleksiyonunu yardım kuruluşlarına hediye eden Madonna, yardım yaptığı satışların tamamını kendi zimmetine geçirse muhtemelen bugün 1. sırada yer alacaktı.

Madonna NFT

4. Travis Barker

Amerikalı müzisyen Travis Barker, o zamanlar yaklaşık 241.000 dolar karşılığında Bored Ape #7765'i satın aldıktan sonra bu yılın başlarında BAYC'ye girdi. Bu satın alma, onu en ünlü NFT portföy listesinde dördüncü sıraya yerleştirdi. Ancak portföy değeri 173.000 dolara düştü.

 5. Paris Hilton 

Parish Hilton, yaklaşık 453.700 dolar değerinde tahmini NFT portföyü ve yaklaşık 215.000 dolarlık son satışıyla uzun süredir bir NFT savunucusu olmuştur. Özellikle, portföyündeki en pahalı NFT aynı zamanda bir Bored maymunu. Bu yılın başlarında, Bored Ape #1294'ü satın aldı ve Jimmy Fallon'ın televizyon programında gösterdi. Ayrıca Past Lives, New Beginnings adlı kendi animasyonlu NFT koleksiyonunu piyasaya sürdü.

6. Logan Paul

YouTuber Logan Paul, CryptoPunks, World of Women NFTs, Otherdeeds ve Tom Sachs Rocket Factory'nin sahibidir. Bunlardan CryptoPunk #2294, tacı en pahalı NFT'si olarak kayıtlara geçmekte. Ünlü NFT portföyü yaklaşık 979.000 dolar değerindeyken, son satışı yaklaşık 200.000 dolara ulaştı.

7. Dave Chappelle

Amerikalı komedyen Dave Chappelle, yaklaşık 263.000 dolar değerinde tahmini bir NFT portföyüne sahiptir. Son zamanlarda, 99 ETH karşılığında Bored Ape #8343'ü satın aldı. Bu şu anda sahip olduğu en pahalı NFT.

8. Von Miller

Amerikan futbolu yıldızı Von Miller, yaklaşık 863.000 dolar değerinde bir NFT portföyüne sahiptir. En pahalı NFT satın alımı, yaklaşık 167.000 dolar değerinde Bored Ape #1432'dir. Koleksiyonundaki diğer NFT'lerden bazıları World of Women ortak çalışma parçaları, RTFKT Space Pod'lar ve hatta bir M1 Mutant Serum'dur. 

9. Justin Bieber

Bu yılın başlarında, Kanadalı şarkıcı Justin Bieber, o zamanlar 500 ETH veya 1,3 milyon dolarlık bir Bored Ape satın aldıktan sonra manşetlere çıktı. Bored Ape #3001 şu anda portföyündeki en pahalı NFT. Ayrıca bir Mutant Ape ve diğerlerinin yanı sıra birkaç CloneX, Doodles, CyberKongz ve World of Women'ın sahibidir. 

10. Post Malone NFT 

154.000 dolar değerinde son bir satışla, Amerikalı rapçi Post Malone, portföyündeki en pahalı NFT olarak Bored Ape'e sahip başka bir ünlü. Aslında, ünlü müzisyen, ikisini geçen yıl 700.000 doların üzerinde bir fiyata satın aldığı birkaç Bored Apes'e sahip. Crypto Tards, Chromie Squiggle, Divine Anarchy ve daha fazlası da portföyünde.

Yukarıdaki liste yalnızca en iyi 10 ünlü NFT portföyünü içeriyor olsa da, bir dizi başka ünlü NFT'lere büyük meblağlar yatırdı. Buna sporcular Serena Williams, LaMelo Ball ve Shaquille O'Neal gibi girişimciler Alexis Ohanian, Gary Vee ve Marc Cuban dahildir. Ünlü hype FOMO yaratabilir ve sizi NFT'lere yatırım yapmaya teşvik edebilirken, sıçrama yapmadan önce daima kendi araştırmanızı yaptığınızdan emin olun.

Cem Arslan/Birborsa

Etiketler
NFT