Limit Emri Nedir?

Limit Emri Nedir?

Limit Emri Nedir?

Limit emri, emir defterine belirli bir fiyat limitiyle verilen emirlere verilen isimdir. Fiyat limiti sizin tarafınızdan belirlenir. Yani bir limit emri verdiğinizde, alım satım işlemi sadece piyasa fiyatı sizin fiyat limitinize (veya çok daha iyisine) ulaştığında uygulamaya alınır. Bu sayede, limit emirlerini mevcut piyasa fiyatından daha düşük fiyatlara alım veya daha yüksek fiyatlara satış yapabilmek için kullanabilirsiniz.

Alım satımların mevcut piyasa fiyatından anında gerçekleştirildiği piyasa emirlerinin tam tersine limit emirleri emir defterine işlenir ve hemen işleme alınmaz, bu da piyasa yapıcı olarak komisyon masrafından tasarruf ettiğiniz manasına gelir.

Nasıl kullanılır?

Diyelim ki, şu an için verilen tekliflerden daha yüksek bir fiyata BNB satmak istiyorsunuz. Binance hesabınıza girdikten sonra, arzu ettiğiniz BNB piyasasını seçin (ör. BNB/BTC) ve alım satım sayfasına gidin. Daha sonra, limit emri sekmesine gidin, fiyatı ve miktarı belirleyin ve BNB Sat düğmesine basın. İstediğiniz miktarı yüzde düğmelerini tıklayarak da ayarlayabilir ve kolayca bakiyenizin  yüzde 25, yüzde 50, yüzde 75 ve yüzde 100’üne limitli satış emri koyabilirsiniz.

Ne zaman kullanmalısınız?

Limit emirlerini, alım veya satım konusunda acelenizin olmadığı durumlarda kullanmalısınız. Piyasa emirlerinin tam tersine, limit emirleri hemen uygulamaya alınmaz yani belirlediğiniz fiyata ulaşılana kadar beklemeniz gerekir. Limit emirleri çok daha iyi alım ve satım fiyatları elde etmenizi sağlar ve genelde belli başlı destek ve direnç seviyelerine yerleştirilir. Buna ilave olarak, alım/satım emirlerini pek çok küçük limit emrine bölebilir ve bu sayede masraf ortalaması etkisi elde edebilirsiniz.

Etiketler