VeChain (VET) nedir?

VeChain nedir? Nasıl çalışır bu alanda yatırım yapan tüm yatırımcıların en merak ettiği soru. Gelin hep birlikte VeChain üzerine hazırlanan bu rapora göz atalım.

VeChain (VET) nedir?

VeChain, 2015 senesinde kurulmuş olan ve VeChainThor blockchaininin gücünden yararlanarak şirketler için blockchain tabanlı çözümler sunan bir şirkettir. Şirketin Çin endüstrisi ve hükümetiyle kuvvetli bir bağlantısı mevcuttur ve bu bağlantıyı daha da güçlendirmeyi amaçlamaktadır.


VeChain (VET) nedir?

Şangay merkezli Hizmet Olarak Blockchain (BaaS) şirketi BitSE kapsamında 2015 senesinde kurulmuş olan VeChain, blockchain teknolojisinden faydalanan dağıtılmış bir ticari ekosistemdir. Hem küçük hem de büyük iş yerleri tarafından kullanılmak üzere özel olarak dizayn edilmiştir. VeChain'in herkese açık blockchainine VeChainThor adı verilir.

VeChain Vakfı, Singapur'da kurulmuştur ve VeChain ekosisteminin geliştirilmesi, yönetişimi ve ilerlemesinden sorumludur.

VeChain, VeChainThor blockchaininde gerçek dünyadan pek çok firmanın uygulamasının halihazırda bulunması sebebiyle bazı kişiler tarafından olgunlaşmış bir şirket olarak nitelendirilir. VeChain Whitepaper 2.0'da da belirtildiği gibi “bu çözümler sadece teorik değildir. 700'den fazla girişim tarafından test edilmiş ve değerlendirilmiş, fortune düzeyinde 100'den fazla şirkette uygulamaya konmuştur.”

VeChain'in bağlı olduğu şirket, Avrupa'dan bir sertifikalandırma kurumu olan TÜV Saarland'dan 5 yıldızlı bir Blockchain Hizmet Sertifikası almıştır.

VeChain (VET) nasıl çalışır?

VeChainThor blockchaini, işletme kullanımına yönelik diğer blockchain platformlarına benzer şekilde çalışır. İşletmeler, kendi blockchain tabanlı çözümlerini geliştirmek için VeChain'in tam anlamı ile işlevsel Hizmet Olarak Blockchain (BaaS) ürünü ToolChain'i kullanır. VeChainThor, akıllı kontratları da destekler.

VeChainThor blockchainindeki tekil işlemler birden çok görevi yerine getirebilir. Buna ilave olarak, VeChain uygulaması kullanıcılarının işlem hayata geçirmek için kripto tutmasına ihtiyaç yoktur. Bu gereklilik, kullanıcılar yerine uygulama sahipleri tarafından karşılanabilir. Böylece standart bir kullanıcı için kullanıcı bilgi birikimi çok daha pratik duruma gelir.

VeChainThor blockchaini, gücü VeChainThor blockchainindeki belirli node'lara delege eden Proof of Authority (PoA) mutabakatını kullanarak işlemleri onaylar. Bu da işlemlere yönelik blokların sadece, en az 25.000.000 VET tutması gerekli olan Otorite Ana Node'ları tarafından işlendiği manasına gelir.


VET ve VTHO nedir?

VeChain iki ayrı tokena sahiptir: VET ve VTHO.

VET (VeChain Token), VeChainThor blockchaini üstündeki finansal işlemler ve piyasa spekülasyonu için kullanılır.

VTHO (VeThor Token), VeChainThor üstünde işlem hayata geçirmek için kullanılacak olan “enerji tokenıdır”. VET sahipleri, VeChainThor blockchaininde kullanmak üzere VTHO oluşturabilir.

Etiketler