OmiseGO (OMG) Nedir?

OmiseGO (OMG) Nedir?

OmiseGO (OMG) Nedir?

OmiseGO (OMG) nedir?

OmiseGo (adı OMG Network olarak değiştirildi), Ethereum üstünde güvene dayalı olmayan bir biçimde değer transferi yapabilmek için bir Katman 2 çözümüdür. Ethereum'un güvenliğinden ödün vermeden işlem ücret ve sürelerini düşürmeyi amaçlar.

En temelde OMG Network ağı, Ethereum'un şu an için karşı karşıya olduğu ölçeklenebilirlik problemlerinin çözülmesine yardımcı olur.

OmiseGO (OMG) nasıl çalışır?

OMG Network, bir Katman 2 çözümüdür. Katman 2 çözümler, mevcut bir blockchainin (bu durumda Ethereum) üzerine inşa edilir. İşlemler, “ikincil” bir katmanda işlendiği için Ethereum blockchainin kıymetli blok alanı da boşa çıkmış olur.
Bir Katman 2 çözümünü bazı açılardan blockchain üstündeki bir blockchain olarak düşünebilirsiniz.
OMG Network, Ethereum'la aynı düzeyde güvenliğe sahip olmayı, ancak daha düşük işlem ücretleri ve daha hızlı işlem süreleri sunmayı hedefler – ayrıca tüm ERC-20 tokenları ve ETH ile çalışabilir.
OMG Network, Ethereum kullanan nerdeyse herkesi mutlu edebilecek vaatler sunar. Ethereum ağı, heyecan verici pek çok inovasyon ortaya koymuş olsa da bazen özellikle de küçük işlemler için fazlası ile masraflı hale gelebilir.

OMG Network, başarısını bir örnekle de ispat etmiştir. Dünyanın en büyük sabit coini olan Tether'in (USDT) arzının bir bölümü OMG Network üstünde çıkarılmıştır.
OMG Network, Ethereum'u ölçeklendirmeyi hedefleyen Optimism, Loopring ve zkSync gibi pek çok rakip arasında Katman 2 çözüm sunan projelerden sadece birisidir. 

OmiseGO (OMG) neden önemlidir?

Ağ tıkanıklığı, Ethereum için önemli bir sorundur. Ethereum üstündeki işlemler genelde hızlıdır ve 10-20 saniye içinde onaylanır. Fakat gas ücretleri çok yükselirse işlem süreleri de uzayarak saatler (hatta günler) almaya başlayabilir.
Daha yüksek gas ücreti ödeyen işlemler ağa öncelikle eklendiği için daha düşük bir gas ücreti teklifi verirseniz işleminiz uzun bir süre boyunca onaylama için beklemede kalabilir. Ağ yükü (yani blok alanına yönelik talep) arttığında doğal olarak gas ücretleri ve işlem süreleri de yükselir.
Bu durumda, işleminizin onaylanması için veyaha yüksek bir ücret ödemeniz veya gas fiyatlarının düşmesini beklemeniz gerekir. Bunlar göz önüne alındığında, yük altındayken Ethereum ağının iki sorunla karşı karşıya olduğunu söylemek mümkündür: yüksek gas ücretleri ve uzun onaylanma süreleri.

OMG Network, bu sorunu düşük masraflı, yüksek hızlı işlemler sunarak çözer. Ethereum'u kullanmaya kıyasla yaklaşık üçte bir masrafla saniye başına işlem sayısını (TPS) binlere çıkartır.

Bunun önemi sadece token alıp satmaya yönelik değildir.

Ethereum üstünde kullanıma sunulmakta olan çok sayıda DeFi uygulaması ile beraber ağ tıkanıklığı sorun olmaya devam edecektir. Ethereum 2.0 yükseltmesi Ethereum'u ölçekleyecek olsa da Katman 2 çözümlerine yönelik ihtiyacın gelecekte de sürmesi beklenmektedir. Buna ilave olarak, Eth2'nin tam manasıyla kullanıma sunulması seneler sürebilir. Doğal olarak, Ethereum kullanıcıları gas masraflarının düşmesi ve işlemlerin hızlanması için o kadar uzun bir süre bekleyemez.

Etiketler