Küresel piyasalarda risk halen sürüyor!

Küresel piyasalarda birçok yeni gelişme var. Özellikle de AB, İran ve ABD üçgeninde yaşanan gelişmeler küresel piyasaları etkilemeye devam ediyor.

Küresel piyasalarda risk halen sürüyor!

Küresel piyasalarda risk artarak devam ediyor. Özellikle de Amerika'da güçlü sinyaller veren bir bilançoları sayesinde küresel piyasadan beklentiler daha fazla tartışma konusu oldu. Salı günü açıklanan konut başlangıçları verileri 2021 başından bu yana en düşük seviyeye gelirken sanayi üretiminde ise dengeler tam anlamıyla değişti.

Sanayi üretimi pandemi döneminden sonra ciddi bir toparlanma yaşadı ve bu alanda otomatik desteği ile birlikte üretimler hızlı bir şekilde devam ediyor. Hem enflasyon rakamları hem de ekonomik görünüme bakıldığı zaman olumsuz beklentilerin geleceği düşünürken Walmart ve Home Depot’nun açıklamış olduğu güçlü satış gelirleri sayesinde salı gününün sınırlı hareketlerle bir kapanış yapmasını sağladı.

Küresel piyasalarda risk halen sürüyor!

Goldman Sachs'tan nükleer anlaşma yorumu

Hem Amerika hem Avrupa Birliği hem de İran arasında 2015 yılında nükleer bir anlaşma söz konusu olmuştu. Bu anlaşma yeniden canlandırmaya yönelik operasyonlar gerçekleşse de bu alanda net bir gelişme yok. ABD Dışişleri Bakanlığı da konuyla alakalı bir açıklama gerçekleştirdi.

Anlaşmazlık yaşanan konular ile alakalı büyük ölçüde uzlaşma sağlandığını ancak resmi adımların atılması için biraz daha sürenin olması gerektiğini savundu. Gelen bu açıklama umut arttırıcı olsa da uzmanlar çok da aynı şeyleri düşünmüyor. İran AB ve ABD arasında yakın vadede bir anlaşma sağlanması beklenmiyor. Bu anlaşma yapılsa bile petrol akışının gelecek yıldan itibaren başlaması mümkün değil. Bu nedenle de petrol sorunu ciddi bir şekilde masa da duruyor. İran’dan ise yapıcı açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Etiketler