Piyasa uzmanından: Bitcoin ve Altın bu tarihte yükseliyor!

Piyasa uzamanı İslam Memiş, popüler olan kripto paralar hakındaki fikirlerini beyan etti. Üstelik güven açısından en çok tercih edilen emtia olan altından bahsetti. Bitcoin, altcoin ve altının hangi tarihte patlama yaşayacağı bilgisini iade etti.

Piyasa uzmanından: Bitcoin ve Altın bu tarihte yükseliyor!

İslam Memiş öncelik olarak emtia alanından düşüncelerini aktarmaya başladı. Memiş'e göre altın ve gümüşte artış görülecek falan bu yükseliş henüz başlamış değil.Bu artışın piyasa uzmanı Memiş'e göre Eylül ayının başlarında yaşanacağını belirtiyor. İslam Memiş Eylül ayında altın ve gümüşte ciddi bir yükseliş yaşanacağını ifade ediyor. Bunun sebebinin ise ABD Merkez Bankası'nın (FED) açıkladığı enflasyon verilerinden kaynaklı olduğunu belirtiyor. ABD, Çarşamba günü bu verileri açıklamıştı. Bunun yanı sıra  ABD  dolar endeksi'nin değer kaybetmesi de beklenmektedir.

Altın çoğunlukla ABD doları ile ifade edilmektedir. Bu nedenle altın fiyatı ile arasında bir bağ vardır. Çünkü doların değeri artıp azaldıkça altının fiyatınıda etkilemektedir. Diğer metallerin arasındaki fiyat etkeninin tek sebebi dolar değildir. Hem altının hem doların fiyatının etkilenmesinde faiz oranları, enflasyon, para politikası ve arz ve talep gibi konularda faktörlerden biridir. İslam Memiş yatırımcıları yükselişlere istinaden altın ve gümüşlerini mutlaka muhafaza etmeleri gerektiğini vurguluyor.

Piyasa uzmanından: Bitcoin ve Altın bu tarihte yükseliyor! - Resim : 1

Kripto para birimi yatırımcıları zorladı

İslam Memiş bir yandan para piyasasındaki yatırımcılara seslendi. Fakat biraz daha sabretmeleri gerekmektedir. Memiş bu noktada ise dolar endeksinde bir gerileme yaşanacağını vurguladı. Uzmana göre DXY, Ekim ayında 95-96 seviyelerine düşebilir. Bilindiği üzere ise ABD dolar endeksi rekor kırıyor. En son 106 seviyesinde rekor kırmıştı.

DXY'y, baz alarak BTC'nin ve altcoin'lerin toparlanma yaşayabileceğinden bahsetti. Uzman, para piyasasının son bir haftadaki gelişmesini 'cılız' olarak adlandırdı. Bitcoin yükselişinin devamlılığı adına 27.000 doları aşması gerektiğini ifade etti. Şimdilerde Bitcoin'in değeri yüzde 3'lük yükseliş ile 24.800 dolar civarında gözükmektedir.Piyasa değeri ile en büyük ikinci kripto olan Ethereum 2.000 doları zorlamaktadır.Kripto para alanında en heyecan verici gelişmelerden bir olan ETH'nin Merge yükseltmesi Merge'ün 19 Eylül'de gerçekleşmesi beklenmektedir.

Uyarı: BirBorsa.com'da yer alan yazı ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir.

Buse KAPLAN/BirBorsa         

SUSD KC Amerikan Doları Türk Lirası
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 32.45
Satış 32.47
Değişim 0.14%
Son Değer 32.47
En yüksek 32.4905
En düşük 32.37
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler