Amerika Birleşik Devletleri borsasında Çin etkisi!

Alınan haberlere göre Amerika Birleşik Devletleri hisse senetleri hafif düşüş yaparak yatay düzeyde bir açılışa imza attı.Çin ekonomisinin kötü etkileri özellikle ifade edilmesi gerekmektedir ki küresel borsaların asıl ana yapısı olan Wall Street’te satış baskısının meydana gelmesine zemin hazırladı

Amerika Birleşik Devletleri borsasında Çin etkisi!

Dünyanın en büyük ham petrol ithalatçısı ülkesi olan Çin'den gelmekte olan  zayıf verilerin yavaşlama endişelerini yükseltmesi ve petrol fiyatlarında meydana gelen düşüşler enerji stoklarının daha fazla minimum seviyeye indirilmesine sebep oldu. Amerika Birleşik Devletlerindeki Çin etkisi piyasayı oldukça derinden etkilemiş oldu.

Amerika Birleşik  Devletleri borsasından değer kaybı ile haftaya başlangıç

Amerika Birleşik Devletleri borsasında Çin etkisi!

Çin Ulusal İstatistik Bürosu ‘nun (NBS)araştırmış olduğu verilere göre  ülkede yer alan  rafineriler Temmuz ayında bir önceki seneye kıyasla  yüzde 8,8 azalışla 53,21 milyon ton ham petrol işlemiş oldu. Bu verilere göre , 2 yılın en düşük seviyesi oldu. Bunun yanı sıra  ülkede yer alan  sanayi üretimi   Temmuz ayında sanayi üretimi yıllık yüzde 3,8 artarak beklentileri karşılayamamış oldu. 

Amerika Birleşik Devletleri Borsası  Çin etkisi ile geriye düştü

Amerika Birleşik Devletleri borsasındaki Çin etkisi borsayı tamamen gerilere düşürmüş oldu. Özellikle ifade edilmesi gerekmektedir ki  Çin’de meydana gelmekte olan  perakende satışlar ve sanayi üretimi temmuz ayında  tahminlerin altında büyüme gösterdi. Bunun yanı sıra  yeni kullandırılan kredi miktarları da beklentilerin tamamen altında seyir gösterdi. Dolayısıyla Amerika Birleşik Devletleri borsası çin etkisi sebebi ile oldukça geriye düşüş gösterdi. 

Etiketler