Kripto ticareti Ukrayna'da artık yasal!

Yeni sanal varlıklar yasası kabul edildikten sonra kripto para birimlerini yasal olarak tutabilecek, değiştirebilecek ve harcayabilecek.

Kripto ticareti Ukrayna'da artık yasal!

Kripto paraya sahip Ukraynalılar, yatırımcı koruması sunacağı ve kripto varlıklarını yasal olarak değiş tokuş etmelerine ve beyan etmelerine izin vereceği için “Sanal Varlıklar Üzerine” yasasından yararlanacak. Ukrayna Dijital Dönüşüm Bakan Yardımcısı Oleksandr Bornyakov, finans haber portalı Minfin ile yaptığı röportajda, mevzuatın sanal varlıkları “hükümet ve toplum için tamamen yasal ve ortak bir fenomen” haline getireceğini söyledi.

Yetkili, madeni paraların depolanmasına, takas edilmesine ve ödemelerde kullanılmasına izin veren hizmetler için yepyeni bir pazar görmeyi de bekliyor. Taslakta kripto para birimlerinin ülkede bir ödeme aracı olmadığı belirtilse de, Bornyakov, Ukrayna grivnasına anında dönüşüm sağlayan bir aracı aracılığıyla kripto ile ödeme yapmanın yasal olacağını açıkladı. Aynısı, örneğin bir banka kartıyla harcanabilen ABD doları gibi yabancı fiat para birimleri için de geçerlidir.

Sanal varlıklar tasarısı, Aralık ayında Ukrayna parlamentosu Verkhovna Rada'da yapılan ilk okumada oylandı. O zamandan beri revize edildi ve Haziran ayında Meclis Dijital Dönüşüm Komitesi, Kiev'deki düzenleyicilerin eleştirilerine rağmen nihai olarak kabul edilmesini tavsiye etti. Temmuz ayında hükümet ve iş dünyası temsilcileri, önümüzdeki üç yıl içinde kripto para birimlerinin ülke ekonomisine entegrasyonunu sağlamak için bir yol haritası.

 q

Etiketler