Eminem'den yeni NFT pazarına yatırım

Eminem, NFT şirketi MakersPlace'e yatırım yaptı.

Eminem'den yeni NFT pazarına yatırım

Ünlü rapçi Eminem, 2021 yılının başlarında 'Shady Con' koleksiyonunu çıkarmıştı. Eminem, diğer kreasyonların yanında sanat eserlerini satışa sunmak için NFT şirketi MakersPlace'e yatırım gerçekleştirdi.

Bu yılın ilk aylarında Eminem, NFT pazarına adım atarak 'Shady Con' koleksiyonunda 1,78 milyon dolar kazanç sağladı. 

Koleksiyon, Eminem'in en iyi bilinen müzik videolarındaki karakterlerden ilham alan dijital aksiyon figürlerini, yıldızın yarattığı orijinal enstrümantal ritimleri içeriyor.

Eminem ve menajeri Paul Rosenberg, 2018 yılında kurulan San Francisco merkezli şirketin 30 milyon dolar tutarında fon sağlamasına katkıda bulunuyor.

MakersPlace'de yatırımı bulunan tanıdık kişiler arasında DJ 3ALU, Julia ve Kevin Hartz, Larry Fitzgerald, Tobias Lütke, Vinny Lingham, Dragon Digital Assets, Sony Music gibi isimler bulunuyor.

Şirket, eskiden Pinterest mühendis başkanı olan CEO Dannie Chu, eski bir Pinterest mühendisi olan CTO Yash Nelapati ve pazarlama müdürü Ryoma Ito tarafından kuruldu.

MakersPlace, 2021 yılında platformun kullanan koleksiyonerlerin sayısının 10 kattan fazla artış gösterdiğini ve şirketin 100 milyon doların üzerinde işlem gerçekleştirdiğini aktardı.

CEO Dannie Chu'nun konuya ilişkin açıklaması şu şekilde:

“Bu bağış toplama işini görevimizin doğrulanmasına katkı olarak görüyoruz. Dijital sanatı ve NFT’leri ana akım koleksiyoncu kitlesine tanıtmanın daha fazla yolunu bulurken, sınırları zorlamayı, dijital yaratıcıları daha iyi araçlar ve hizmetlerle güçlendirmeyi sürdüreceğiz.”

Etiketler
NFT