Nvidia, iki dünya arasında kaldı

Grafik kartı üreticisi Nvidia, çekirdek müşterilerini giderek daha da kötüleştiren kripto sahnesinin beklenmedik yıldızı haline geldi. Hisse senedi neden mevcut düzeltmeye karşı iyi bir koruma olabilir?

Nvidia, iki dünya arasında kaldı

Oyun ve kripto sahnesinin kesiştiği bir yerde, Nvidia oturuyor ağaç ve ağaç kabuğu arasında sıkışmış. Kaliforniyalı grafik kartı üreticisi kimseyi gerçekten memnun edemez halde: Kripto madencileri aylardır piyasada bulunan her grafik kartını satın alıyor ve bu da fiyatları aşırıya kaçıyor gerçek çekirdek müşteriler hiçbir şey almıyor. Grafik kartlarını bazen yazılım tarafında bazen de donanım tarafında madenciliğe karşı dönüştürme girişimleri de başarısız oluyor. Ancak yatırımcılar bunun için şirketi suçlamıyor: Hisse fiyatı birbiri ardına rekorlar kırabilir durumda.

Nvidia, Eylül 2020'de mevcut RTX 30 serisini sunduğunda oyun sahnesi çok mutlu olmuştu. 24 gigabayta kadar VRAM ve 10.000'in üzerinde CUDA sayesinde önceki 20 serisi ışın izleme ve 8K oyun performansını önemli ölçüde aşarken çok daha ucuz olmalardı.

Oyuncular için: İçeride her şey gerçek olamayacak kadar iyi geliyordu. Grafik kartları aslında vaat ettiklerini yerine getirse de, nispeten düşük fiyatlardaki muazzam performansları Nvidia için beklenmedik bir müşteri çekti, Kripto madencileri. Bir kez daha söylemek gerekir. Çünkü hash değerlerini hesaplamak için oyun grafik kartlarını kötüye kullanma fikri sadece geçen sonbahardan beri ortaya çıkmadı. Ancak yeni nesil grafik kartları sayesinde buna tekrar değer. Bu bilgi kripto alanında yayıldı ve bu da arz sabit kalırken muazzam bir talebe yol açtı  sonuçta fiyatlar patladı. Ve bu nedenle, dünyadaki şu anda en güçlü grafik kartlarının büyük bir kısmı (ağırlıklı olarak) Ethereum madencilerinin madencilik teçhizatlarında varlığını sürdürüyor. Nvidia'ya yıllardır yükselen hisse fiyatlarını getiren bir şirket.

Etiketler