Ethereum fiyatı yeniden 3 bin doları aştı

Ether, 3 bin dolar sınırını geçerek son üç ayın en yüksek değerine ulaştı. Diğer yandan bu yükseliş, kripto paranın ani bir düşüş ile karşılaşma olasılığını da artırmaya devam ediyor

Ethereum fiyatı yeniden 3 bin doları aştı

Ethereum'un dijital parası Ether, 7 Ağustos'taki son ralliyle 3 000 dolar sınırını geçerek, son üç ayın en yüksek seviyesine ulaştı. Diğer yandan bu yükseliş, kripto paranın ani bir düşüş ile karşılaşma olasılığını da artırdı.

Kârlı durumda olan Ethereum adreslerinin oranını takip eden zincir üstü bir gösterge ise bu kadar yükselişin ardından tekrar düşüş olabileceğinin sinyalini vermeye başladı.
Glassnode'un "Ethereum: Kârlı Adreslerin Oranı" göstergesi, ETH/USD paritesinde görülen ralliyle beraber yüzde 96,4 seviyesine ulaştı.

Moskovski Capital CIO'su Lex Moskovski, söz konusu göstergenin Ether fiyatının pik yapacağı vakitleri doğru tahmin etmedeki başarısına değindi. Göstergenin yüzde 90 sınırını geçmesi, genelde Ether yatırımcılarının kâr almasıyla sonuçlanıyor.

Moskovski, "Dönemsel pikler ile sonuçlanan kırmızı bölgeye girdik" diye özetledi. Diğer yandan Ether, değer kazanmayı sürdürerek çeviri yayın saati itibarıyla 3.136 dolara kadar yükselmeye devam etti.

RSI Yükseldikçe Kâr Satışı Artış Gösteriyor

Ether'in son rallisiyle beraber, günlük göreceli güç endeksi (RSI) de kripto paranın fazla yükseldiğinin sinyallerini vermeye başladı.

RSI, yatırımcılara bir varlığın fazla yükseldiği ya da düştüğü vakitleri tespit etme olanağı sunuyor. Endeksin 70 puanın üzerine çıkması, fiyatın fazla yükseldiği ve satış yapılması gerektiği manasına geliyor. Tam tersine 30 puanın altına düşmesi ise, alım fırsatını ortaya koyuyor.

Ether'in günlük RSI'ı, aşağıda belirtilen grafikte de görülebileceği gibi mevcut durumda 79 puanın hemen altında ölçüldü.

Diğer yandan günlük ETH grafiğinde görülen alçalan takoz formasyonu, kâr alma hedefi olarak 3.250 dolara işaret ediyor.

Ethereum fiyatı yeniden 3 bin doları aştı - Resim : 1

BirBorsa / Cem Arslan

Yasal Uyarı
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Alış 3250.97
Satış 3251.96
Değişim 41.0199%
Son Değer 3251.46
En yüksek 3292.71
En düşük 3205.24
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler