ABD Senatosu altyapı yasasını onayladı

ABD Senatosu, 1000 milyar doları aşan altyapı yenileme tasarısının lehinde oy kullandı.

ABD Senatosu altyapı yasasını onayladı

ABD Senatosu, Cumartesi günü Başkan Joe Biden ve senatörler arasında aylarca süren görüşmelerin ardından bir dönüm noktası olarak kabul edilen 1000 milyar doları aşan bir altyapı yenileme tasarısı lehinde oy kullandı.

Kongrenin üst kanadı, ABD'deki yolları, köprüleri ve havaalanlarını yenilemek için büyük bir yatırımı temsil eden proje için 67 lehte ve 27 aleyhte oy kullandı. 50 Cumhuriyetçi senatörün 18'i projeye onay verdi.

Bu tasarının nihai oylama tarihi henüz belirlenmedi. Milletvekilleri birçok değişiklik hazırladı ve şu an hızlı hareket etmek için anlaşmaya varmaya çalışıyorlar.

Olumlu bir nihai oy, Joe Biden için önemli bir zafer anlamına gelecektir. Metin daha sonra Temsilciler Meclisi'nde tartışılacak.

ABD başkanı bir tweet'te bunun "bir neslin yatırımı" olduğunu ve "yolları, köprüleri, su sistemlerini ve Amerikan elektrik şebekesini rehabilite etmek için iyi ücretli işler" yaratacağını söyledi.

"Yapmamayı göze alamazsın. Kovid-19'dan önce yaptığımız gibi yeniden inşa edemeyiz. Daha iyisini inşa etmeliyiz."

ABD Kongre Bütçe Ofisi Perşembe günü yaptığı açıklamada, tasarının federal açığı on yılda 256 milyar dolardan fazla artırabileceğini söyledi.

Bu analiz, Washington'ın projenin yarattığı büyüme kazanımları sayesinde uzun vadede toparlayabileceği 57 milyar dolarlık ek geliri hesaba katmıyor.

Proje, 550 milyar dolarlık yeni harcama ve hali hazırda diğer kalemlere tahsis edilmiş 450 milyar dolarlık fon sağlıyor. Özellikle elektrikli araçlar için şarj istasyonlarının inşası veya içme suyu devrelerinin yenilenmesi için paranın serbest bırakılması gerekiyor. 

Etiketler