Kripto para işine giren şirket kârlılığını artırdı

PayPal dördüncü çeyrek sonuçlarını açıkladı. Satışlarda yüzde 13'lük bir artışın yanı sıra ödeme hizmeti, kripto hizmetlerinden de memnun kaldı.

Kripto para işine giren şirket kârlılığını artırdı

 Online ödeme devi PayPal kripto paralarla ödeme yöntemini 2021 yılında aktif etmiş ve kripto para piyasalarına giriş yapmıştı. Yapılan bu hamleden sonra kripto para piyasaları canlanmış ve yükseliş kazanmıştı. PayPal için kripto para bölgesine giriş yapmak çok faydalı olmuşa benziyor. Açıklanan son bilançoda PayPal kripto paraların etkisi ile birlikte kârlılık oranlarını artırdığını açıkladı.

1 Şubat'ta PayPal geçen yılın 4. Çeyrek raporunu yayınladı. Kaliforniya merkezli şirket, 2021'in dördüncü çeyreğinde yıllık yüzde 13 artışla 6.9 milyar dolar gelir bildirdi. 69 milyar dolar gelirin içerisinden kâr olan kısmı ise 800 milyon dolarlık bir bölüm.

Önceki çeyreklerle karşılaştırıldığında, şirket büyümesi yüzde 23 seviyesinde düşüş gösterdi bunun sebebi olarak birçok etken bulunmakla birlikte PayPal durumu, küresel arz darboğazları sırasında giderek daha fazla geri ödeme talep edecek olan daha düşük gelirli tüketicilere atfediyor.

PayPal, sunulan kripto hizmetleri konusunda iyimser

Geçen yıl, ödeme hizmeti “Dijital Cüzdanı” başlattı. O zamandan bu yana, Bitcoin ile ödeme ABD'de de mümkün oldu. Temmuz ayında şirket, İngiltere'de Bitcoin ticareti de teklif etti fakat henüz Bitcoin ticaretine başlayamadı.

Dördüncü çeyrekte, ilk kez kripto kullananların sayısı tekrar yüzde 40 arttı. Ayrıca, Kuzey Amerika ve Avrupa'daki 1.500 en büyük çevrimiçi perakendecinin yaklaşık yüzde 76'sı dijital cüzdanları bir ödeme aracı olarak kabul ettiği görülüyor.

Bu da demek oluyor ki yatırımcıların dışında artık insanlar kripto paraları transfer etmek yada ödeme aracı olarak kullanmaya devam ediyor. Yatırımcıların en çok tercih ettiği kripto para ise Bitcoin olarak görülüyor. Kripto paralar arasında en değerli olmaya devam ettiği sürece en çok tercih edilmesi çok doğal karşılanan Bitcoin'in tahtını sallamak için arkada bekleyen ETH ve ADA coin ise yeni gelişmelerine hızla devam ediyor.

Etiketler