Chainlink, akıllı sözleşmeler için veri dağıtım hizmeti sağlayacak

Güvenilir verilerle akıllı sözleşmeler sağlayan merkezi olmayan oracle ağı ile Chainlink, blok zinciri çapında bir soruna yenilikçi bir çözüm geliştirdi ve kendisini yalnızca DeFi alanında vazgeçilmez kılmakla kalmadı bir de üstüne bu konuda tüm sorunlara çözüm üretebilir hale geldi.

Chainlink, akıllı sözleşmeler için veri dağıtım hizmeti sağlayacak

Chainlink nedir?

Chainlink'in merkezi olmayan oracle ağı, blockchain ağları arasında güvenli bir bilgi akışı için temel oluşturur. 

Akıllı kontratlar, blockchain üzerindeki anlaşmaları otomatik hale getirir. Bilgileri değerlendirir ve belirli koşullar karşılanıyorsa uygulamaya geçerler. Fakat bu bir soruna da neden olur.
Blockchainlerin dış verilere başarıyla ulaşması mümkün değildir. Zincir dışı veriyle zincir üzerindeki veriyi birbirine bağlamak, akıllı kontratların karşısındaki en büyük zorluktur.

Chainlink bu sorunu merkeziyetsiz bir oracle (uzman) hizmeti sunarak çözmeye çalışır. Kısaca bir oracle, dış verileri akıllı kontratların anlayabileceği bir dile çeviren (ya da tam tersi) bir yazılımdır. 

Chainlink akıllı sözleşme protokolü

Zincir dışı ve zincir üstü verileri oracles aracılığıyla bağlamak, hisse senedi token ticaretinden sigorta ödemelerine kadar çeşitli akıllı sözleşme tabanlı uygulamalara olanak tanıyan bu yeni sistem ile birlikte analistlerin piyasada artış göstermesini beklediği kripto paraların başında yer alıyor.

Chainlink, 500'ü yalnızca DeFi alanında olmak üzere 1.100'ün üzerinde sektörler arası entegrasyon ve ortaklığı kapsayan anlaşma ile birlikte ağ içi ve ağ dışı token transferi ve protokol transferini tanımaya devam edecek.

LINK coin bir teşvik ve güvenlik görevi görmeye başladı demek yanlış olmaz. Düğümler veri sağladıkları için ödüllendirilir, ancak suistimal durumunda LINK coin mevduatlarını riske atar.

Chainlink (link) coin, 2022'de stake edilebilecek 

Kripto pusulasının güncel sayısında Chainlink'in nasıl çalıştığına yakından baktık. Oracle konusunu daha derinlemesine incelemek ve Chainlink'in neden kripto pazarındaki en umut verici projelerden biri olduğunu bilmek istiyorsanız, konuyu kaçırmamalısınız. Bununla birlikte piyasada yatırımcılara en çok güven veren ve garanti kazanç olarak bakılan stake etme işlemleri bu yıl içerisindeki link coinde de başlayacak. Böylelikle major coinlerin arasındaki yerini garantilemek isteyen link coin stake durumu ile dikkatleri üzerine çekmeyi başarabilme ihtimaline sahip olacak.

LINKUSD:BNN Chainlink Amerikan Doları
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış
Satış
Değişim %
Son Değer 6.17
En yüksek 6.25
En düşük 6.13
Haftalık Değişim %
Aylık Değişim %
Yıllık Değişim %
Etiketler