Kiracılar Dikkat! 2021 Aralık Ayı Kira Zammı Belli Oldu…

Aralık ayına girdiğimizden olayı sözleşmesi olan kiracılar tarafından gözler kira artış oranına döndü. Kiracılar Dikkat! 2021 Aralık Ayı Kira Zammı Belli Oldu…

Kiracılar Dikkat! 2021 Aralık Ayı Kira Zammı Belli Oldu…

Aralık ayına girdiğimizden olayı sözleşmesi olan kiracılar tarafından gözler kira artış oranına döndü. Bu ay içinde sözleşmesi olan kiracılar ve ev sahipleri tarafından güncellenen TEFE TÜFE rakamlarına göre kiraya ne kadar zam yapılabileceği konusunda araştırmalara başlandı. Kiracılar Dikkat! 2021 Aralık Ayı Kira Zammı Belli Oldu

Aralık ayı kira artış oranı ne kadar oldu? Milyonlarca kişi tarafından Aralık ayı kira zammı ne kadar diye araştırılmaya başlandı. Aralık ayında kira sözleşmesi dolacak olan kişiler bu ay ne kadar zam yapılacağıyla ilgili araştırmalar yapmaktadır. TÜİK tarafından enflasyon verisi açıklanmasıyla beraber kira zammı ile alakalı detaylar belli olacak. Peki, 2021 Aralık Ayı Kira Zammı ne kadar oldu?

2021 Aralık Ayı Kira Zammı Ne Kadar?

TÜİK tarafından açıklanacak enflasyon verileriyle beraber Aralık ayı kira zam oranı da belli olacak. TÜİK tarafından enflasyon verileri 3 Aralık Cuma günü açıklanacak. 2021 yılı aylara göre kira zam oranları hakkında araştırma yapan kişiler için geçmiş aylara ait zam oranlarından da bahsettik. Buna göre:

Kasım ayı kira zammı: %17,09

Ekim ayı kira zammı: %16,42,

Eylül ayı kira zammı: %15,28,

Temmuz ayı kira zammı: %14,55,

Ağustos ayı kira zammı: %15,15,

Haziran ayı kira zammı: %14.13,

Mayıs ayı kira zammı: %13,70,

Nisan ayı kira zammı: %13,18,

Mart ayı kira zammı: %12,81,

Şubat ayı kira zammı: %12,53,

Ev Sahipleri Kiraya Ne Kadar Zam Yapabilir?

Her ay TÜİK tarafından yapılan enflasyon rakamlarına göre ev sahipleri de kiraya zam yapabilmektedir. Ev sahipleri tarafından kiracılara uygulanacak resmi kira zam oranının tavanı da belirlenen enflasyon verisidir. Bu oranın aşılması kanunen yasak olmakla beraber aynı zamanda tarafların karşılıklı olarak anlaşması ya da imzalanan kira sözleşmesinin üzerinde bulunuyorsa bu durumda kiraya zam yapılmasına izin verilmemektedir. Yasal olarak bu rakamın aşılması yasaklanırken altında zam yapılmasına izin verilmez. Yasal kira zam oranı kiracıyla mal sahibi anlaşırsa yapılan sözleşmede bulunan orana göre zam yapılabilmektedir.