Asgari Ücret 2. Toplantı Ne Zaman Yapılacak?

Bugün ilki gerçekleştirilen Asgari Ücret komisyon görüşmeleriyle ilgili bazı detaylar gelmeye başladı. Peki, Asgari Ücret 2. Toplantı Ne Zaman Yapılacak?

Asgari Ücret 2. Toplantı Ne Zaman Yapılacak?

Bugün ilki gerçekleştirilen Asgari Ücret komisyon görüşmeleriyle ilgili bazı detaylar gelmeye başladı. Peki, Asgari Ücret 2. Toplantı Ne Zaman Yapılacak?

Her yıl dört defa gerçekleştirilen asgari ücret komisyon görüşmeleri bugün başladı. Kısa süre içerisinde açıklanması beklenen yeni asgari ücretin belirlenmesi için ilk toplantı bugün saat 14.00 da gerçekleştirildi. İlk toplantıdan sonra asgari ücret için 3500 TL ile 3750 TL arasında rakam olacağına dair çoğunluğun olduğu belirtildi. Şimdi gözler ikinci toplantıya çevrildi. Peki, Asgari ücret 2. Toplantı ne zaman? Asgari ücret tespit komisyonu 2. Toplantısı hangi tarihte yapılacak?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin başkanlığında Bakanlığın Reşat Moralı Salonunda gerçekleştirilen ilk toplantının ardından ilk rakamlar gelmeye başladı. Bu kapsamda işverenler tarafından asgari ücretin 3500 TL ile 3750 TL arasında olmasına yönelik çoğunluğun olduğu belirlendi. Peki, Asgari ücret 2. Toplantı ne zaman?

Asgari Ücret 2. Toplantı Ne Zaman?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından gerçekleştirilen toplantının ikincisi 7 Aralık tarihinde Türk İş’te, Asgari Ücret 3. Toplantı ise TİSK’te gerçekleştirilecektir.

Asgari Ücret 2. Toplantı Ne Zaman Yapılacak? - Resim : 1

2022 Asgari Ücret İle İlgili İlk Rakamlar

2022 Asgari Ücret ile ilgili ilk rakamlar gelmeye başladı. Yapılan ilk toplantıda işverenler tarafından 3500 TL ile 3750 TL arasında asgari ücretin verilmesine dair çoğunluk oluşturuldu. Çalışmaya katılan işverenlerin %74’lük bir kısmı işten çıkarmaların artacağını belirtti.

Aynı zamanda işverenlerin %36’sı 3500 TL ile 3750 TL arasında asgari ücret olmasını isterken profesyonel yöneticiler ise 6 Bin TL üzerinde artış olmasını istemiştir. Küçük işletmeler ve mikro işletmeler ise asgari ücretin çok artmasının ciddi şekilde işsizliğe neden olacağını anlatmıştır.

2022 Asgari Ücret Ne Kadar Olacak?

2022 Asgari Ücret Zammı için bazı oranlar dikkatleri üzerine çekiyor. Yapılan açıklamalar incelendiği zaman asgari ücrete 2022 yılında %25 ile %30 oranında artış yapılması düşünülüyor. Bu oranlar dikkate alındığı zaman asgari ücretin 3500 TL ile 3750 TL arasında olacağı tahmin edilmektedir. Elbette bu sonuçlar ilk toplantıdan sonra ortaya çıkan sonuçlar olmakla beraber net sonuçlar diğer toplantılardan sonra açıklanacaktır.