KPSS iptal mi ediliyor?

Geçtiğimiz tarihlerde 19 Temmuz tarihinde gerçekleşen KPSS sınavı, şaibeli iddialar ile gündeme geldi. Yediiklim adlı yayınevi ile KPSS sorularının aynı çıkması üzerine birtakım incelemeler başlatıldı.

KPSS iptal mi ediliyor?

ÖSYM bu iddiaların herhangi bir doğruluk payı olmadığına yönelik açıklamalarda bulunurken son olarak Cumhurbaşkanı  Erdoğan'ın imzasıyla birlikte resmi  karara göre, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün’ü görevinden alınmasına karar verildi. Bu önemli gelişmelerin ardında sınav mağduru kişiler, KPSS sınavının iptal edilip edilemeyeceği hakkında bir arayışa girdi.
 
19 Temmuz tarihinde sınavı yapılan ve geçtiğimiz günlerde soruları ve cevapları açıklanan KPSS sınavı, şaibeli iddialar ile gündeme geldi. Bu iddialara göre sosyal medya üzerinden KPSS sorularıyla Yediiklim Yayınları’nın hazırladığı soruların aynı olduğu ortaya atıldı. Soruların yanında cevaplarının da aynı olmasıyla büyük bir şaşkınlık yaratmasıyla birlikte konuyla ilgili incelemeler başlatıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘in ÖSYM Başkanını görevden almasıyla birlikte sınavın tekrar yapılacağına yönelik bir algı oluştu. Peki, KPSS sınavı iptal edilecek mi?
 KPSS iptal mi ediliyor?

KPSS iptal edilecek mi?

Sosyal medya üzerinden, KPSS sorularının çalındığına yönelik bazı iddiaların ortaya atılması ile birlikte büyük bir tepki oluştu. Bu tepkilerin ardından birtakım incelemeler başlatıldı. Son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın  ÖSYM Başkanını görevden almasıyla birlikte birçok kişi KPSS sınavının iptal edilip edilemeyeceğini araştırmaya başladı. Henüz resmi bir açıklama gelmemesine rağmen çoğu kişi KPSS sınavının iptaline ve ardından sınavın tekrarına yönelik bir karar alınmasını bekliyor.
 

TBB, KPSS’yle ilgili açıklamalar geldi

Türkiye Barolar Birliği, KPSS ile ilgili yasana bu skandal olay sonrasında şu açıklamaları yaptı:
“Merkezi sınavların iptaline dair dava açma sürelerinin kısalığı göz önünde bulundurularak, bu aşamada bir hak kaybı yaşanılmaması bakımından, sınava giren yurttaşlarımızdan sınavın iptali için dava açmak isteyenlerin İYUK 20/B maddesinde özel olarak belirtilen dava açma süresine dikkat etmeleri gerektiği hususunu kamuoyunun dikkatine sunarız. Ayrıca söz konusu iddialar Türkiye Barolar Birliği tarafından titizlikle incelenmekte olup, iptal davası ve savcılık suç duyuruları dahil olmak üzere kurumsal olarak izlenebilecek hukuki yollar değerlendirilmektedir.

Etiketler