Bankaların kampanyası emeklilerin dikkatini çekti

Son dönemde vatandaşın gelir derdine çare arayan bankalar kampanya seviyelerini artırdı. Geçen hafta 5 bin lirayı bulan promosyon ödemeleri 7 bin 500 liraya çıkmış durumda. Emekliler yüksek promosyon ödemesinden faydalanmak için bankalarda sıraya girdi.

Bankaların kampanyası emeklilerin dikkatini çekti

Özel bir bankanın emekli promosyon kampanyası büyük bir ilgi gördü. Özellikle Anadolu'daki ilçelerde banka şubelerinde yığılmalar yaşandı. 50 kişi sıraya yazılarak öğle saatine kadar işlemlerini başarılı şekilde gerçekleştirdi. Ağustos ayının sonuna kadar kampanya devam edecek.

Emekliler özel bir bankanın şubesinin önünde kuyruk oluşturdu. Maaşlarını taşıyan emeklilerin çoğunluğu, devlet bankasından özel bankaya geçtiklerini belirttiler. Kampanyanın ekonomik sıkıntı endişelerinin gittikçe çoğaldığı, yaşam maliyetinin yükselmesinden sonra kendilerine yardımcı olacağını söyleyen emekliler,  'alınan parayı nasıl değerlendireceksiniz?' sorusuna promosyonun yeri şimdiden belli olduğunu söylediler.

Kampanyadan faydalanmak isteyen emekliler öğlene kadar kuyruk bekleseler de işlemlerini yapmadan ayrılmadılar. Sıcak hava koşulları ve sağlık sorunları bile onlar için engel olmadı. 7 bin lira maaş promosyonu 500 lira da otomatik ödeme talimatı verildiği taktirde toplamda 7 bin 500 lira emeklilerin hesabına geçişi sağlanıyor.

Emekli maaşı başka bir bankaya nasıl geçer?

Emekli maaşını aldığı banka ile 3 yıllık taahhüt süresini dolduranlar ve yeni emekli olanlar, istedikleri bankaya başvuru yaparak maaşlarını taşıyabilirler. Maaşlarını taşımak isteyen emeklilerin bankaya bildirmesi gerekiyor. Maaşlarını taşımak isteyen emekli bulunduğu bankaya bildirim e-Devlet sistemi üzerinden gerçekleşiyor.

Son gün 31 Ağustos

Promosyon ödemesinden 31 Ağustos 2022 tarihine kadar maaşını üç yıl bankadan almayı taahhüt eden müşteriler yararlanacak. Taahhüt süresi promosyon ödemesinin müşterinin hesabına geçmesi ile başlayacak. Emeklilerin dikkatini çeken bu kampanya biraz da olsa ceplerini rahatlatma yönünde. Bankanın kampanyasına ay sonuna kadar emeklilerin yoğun ilgisinde olacağı söz konusu.

Ezgi Yılmaz/BirBorsa 

Etiketler