BIMAS hisse analizi ve şirketin hedef fiyatı 2022

Bim Birleşik Mağazalar A.Ş., Borsa İstanbul'un en köklü şirketlerinden biri olmakla birlikte orta ve uzun vade yatırımcılarının tamamına para kazandırmaya devam ediyor. Bimaş hissesinin geçmişini ve geleceğini inceleyeceğimiz bu raporumuza gelin hep birlikte bir göz atalım.

BIMAS hisse analizi ve şirketin hedef fiyatı 2022

BİM Mağazalarının Tarihçesi

1995 yılında Türkiye'de kurulmuş bir perakende zincir marketleridir. Aynı zamanda BIMCELL markası ile kendisine ait bir iştiraki şirketi de bulunmaktadır. Şubat 2021 itibariyle mağaza sayısı ve perakendecilik sektörünün en büyüğü haline gelmiştir. Yurtdışı piyasasına da 2015'de açılan BİM mağazaları yurt dışında da 1000'den fazla markete sahiptir. Ana yurt dışı kullanıcılarının tamamı Fas ve Mısır'dır. 

Tüm zincir marketleri toplandığı zaman dünya üzerinde toplam 9365 mağazası bulunmakta olan BİM mağazaları 2020 yılında 55,49 milyar Türk Lirası gelir sağlamıştır. 

BİMAS Halka Arz

Tarihler 2005 yılını gösterdiğinde ''BIMAS'' kodu ile yıldız pazarda işlem görmeye başlayan şirket. Mayıs 2021'in sonunda hisselerinin yüzde 71,40'lık bölümü halka açık durumdaydı. Fakat Borsa İstanbul endeksinde yaşanan sıkıntılardan yatırımcılarının daha az etkilenmesini isteyen BIMAS şirketi yöneticileri SPK'nın izin verdiği her fırsatta geri alım programı açıklayarak şirketin değerini korumaya ve yatırımcılarına daha az zarar gelmesini hedeflemeye devam ediyor. BIMAS hisseleri raporun hazırlandığı gün yüzde 2,67 değer kazanarak 76,85 TL'den işlem görmeye devam ediyor.

bim ucuz ürünler

BIMAS Hissesi Geleceği ve Hedef Fiyat 2022

2005 yılında halka arz olduğundan bu yana yatırımcısına yıllık bazda neredeyse hiç kaybettirmemiş olması ile birlikte pandemi döneminde piyasa üstünde getiri sağlayarak pandeminin gözde hisselerinden biriydi. Bu dönemde kimi aracı kurumlar ve piyasa analistleri BIMAS için hedef fiyatın 100 liradan daha yukarı gidebileceği konuşuluyordu.

BIMAS Hisseleri Neden Düşüyor 2022

2021 yılının sonuna gelindiği dönemde ise zincir marketlerde yaşanan fiyat usulsüzlükleri nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla neredeyse tüm zincir marketlere inceleme başlatılmış ardından ise davalar açılmıştı. Bununla birlikte diğer zincir marketlerde olduğu gibi BIMAS hissesi düşüş göstermiş bu düşüşünü  60 lirada sonlandırdıktan sonra ise 78.50 lira bölgesine kadar çıkış yaptı.

BIMAS Hissesi  Teknik Analiz

BIMAS hissesi forum sitelerinde birçok kez çok ciddi eleştirilere maruz kalıyor. Sebebi ise yüksek karlılığı olmasına rağmen yeterince yükseliş yapamaması ve çok daha yukarı bölgelerde fiyatlama yapabilecekken bu bölgelerde yatay kanalın içinde kalması yatırımcılar için can sıkıcı bir hal alıyor. Teknik analiz bölümüne geçmeden önce BIMAS hissesi alınır mı? sorusuyla ile ilgili olarak söylenebilecek en doğru şey son 10  yıllık performansının tekrardan gözden geçirilmesi ve 10 yıllık dönemde ne kadar temettü ve bedelsiz sermaye artırımı yaptığını gözlemlemek gerekiyor.

Teknik analiz konusunda ise piyasa analistleri BIMAS hissesinin dolaşımdaki payının ve fiyatının yüksek olmasından kaynaklı olarak hızlı hareketlere yer vermemesinin gayet normal olduğunu düşünüyor. Buna rağmen geçtiğimiz hafta bıraktığı GAP boşluğu ile birlikte bu GAP boşluğu kapatıp yoluna tekrar devam edebileceği düşünülüyor. 

Bunun dışında bazı analist Stoch RSI indikatörünün yönünü aşağıya çevirmesinin BIMAS hissesi için sıkıntılar çıkartabileceğini dile getiriyor. 

BIMAS Temettü 2022 

Her yıl düzenli olarak temettü verimliliği olan BIMAS hissesi, temettü rekorunu 2021 yılı içerisinde 3 kez temettü dağıtımı gerçekleştirmiştir her biri adet başına 2 TL olmak üzere 3 ayrı temettü verilmiştir. 2022 yılında aynı şekilde temettü dağıtımına devam etmesi bekleniyor. Karlılık oranlarının artışı ile birlikte BIMAS bedelsiz bölünme ihtimalide zaman zaman dile getirilse bile son genel kurulda bu konunun henüz ihtimal dahilinde olmadığı belirtildi.

BIMAS Hissesi Grafik

BIMAS hissesi grafik - analiz

Analistlere göre BIMAS hissesi yükselen kanalın içinde devam etse bile Sotch RSI düşüş yaşamaya başladı. Yükselen kanalın en tepesinden geri dönüşüne devam ettirmesi halinde tekrar dip bölgesi olan 60 TL'ye dönüşünün ihtimaller içinde olduğunu dile getiren analistler. Yükseliş senaryosunun çalışması halinde 80 TL üzerinde yeni bir kanal açıp 3 basamaklı bir hedefe doğru yola çıkabileceğine inanıyor.

BIMAS BIM BIRLESIK MAGAZALAR A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 367
Satış 367.25
Değişim -2.75%
Son Değer 367.25
En yüksek 376.25
En düşük 367
Haftalık Değişim -1.144%
Aylık Değişim 1.7313%
Yıllık Değişim 22.1113%
Etiketler