EYT düzenlemesi tamamlandı mı? EYT hakkında son gelişmeler

Milyonlarca emeklinin yakından ilgilendiği EYT sorunu hakkında yeni gelişmeler yaşanıyor. EYT çalışmaları tamamlandı mı? EYT ne zaman açıklanacak? İşte detaylar..

EYT düzenlemesi tamamlandı mı? EYT hakkında son gelişmeler

2023 seçimlerinin yaklaşmasıyla beraber gündemde ilk sırada olan EYT sorununda gelişmeler milyonlar tarafından yakından takip ediliyor. EYT için masada birçok formül bulunduktan sonra çalışmalar tek formül üzerinde devam etti. 

Son yapılan açıklamalarla beraber yüksek enflasyona karşı emeklilerin mutlu olacağı yansıtılırken, emekliler beklentilerinin karşılanmasını talep ediyorlar. Masada yer alan formüller arasında da 8 Eylül 1999 öncesinde sigortalı olanların mevcut emeklilik yaşlarının kademeli olarak düşürülmesi, emekli maaşlarında kesinti kabul edenlerin emeklilik tarihinin öne çekilmesi ve erkeklerde 9 bin gün prim, kadınlarda 7 bin 200 gün prim yatıranlara emeklilik hakkı verilmesi yer alıyor.

EYT düzenlemesi tamamlandı mı? EYT hakkında son gelişmeler - Resim : 1

EYT çalışmaları bitti!

Vatandaşın yakından takip ettiği EYT sorunu ile ilgili son açıklamalar yapıldı. Çalışmaların son aşamasında bulunulduğu ve aralık ayında detayların paylaşılacağı öğrenildi. Teknik olarak biten çalışmalar Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulduktan sonra Meclis'te yer alacak. 

EYT düzenlemesi tamamlandı mı? EYT hakkında son gelişmeler - Resim : 2

Taşeron işçilerin kadro çalışmaları tamamlandı

Yapılan açıklamaların arasında taşeron işçilerle ilgili de son gelişmeler aktarıldı ve zamanının henüz belli olmadığı belirtildi.

Konuyla alakalı açıklamalarda, sözleşmeli personel meselesinin gündemde olduğunu, 516 bin kişinin kadro haklarına kavuşacağı belirtildi. Çalışmaların bitmesiyle beraber zaman konusunda belirsizlik yaşandığı vurgulandı. İşçilerle ilgili çalışmaların tamamlandığı düzenleme, uygun olunduğunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulacak.

EYT düzenlemesi tamamlandı mı? EYT hakkında son gelişmeler - Resim : 3

Aralık ayında açıklanacak

Vatandaşın uzun zamandır çözüme kavuşmasını beklediği konular arasında sözleşmeli personel, geçici işçiler, taşeron işçiler ve EYT yer alıyor. Çoğu düzenlemenin üzerinde çalışmalar tamamlansa da aralık ayına kadar tüm düzenlemeler gözden geçirilerek kamuoyuna açıklanacak ve Meclis takvimine alınacak.