Piyasalar olumsuz etkilenecek! Öncelik enflasyonda

FED yetkilileri önceliklerinin enflasyon olduğunu açıkladı. FED, borsada yaşanan düşüşler ve küresel döviz krizlerinin yaşandığını belirtirken ilk hedeflerinin enflasyonu düşürmek olduğu vurguladı.

Piyasalar olumsuz etkilenecek! Öncelik enflasyonda

ABD Merkez Bankası yetkililerinin yaptığı açıklamada, küresel piyasalarda dalgalanma devam ederken önceliklerinin enflasyonu düşürmek olduğu belirtildi. Bu durum sıkılaşmanın devam edeceği mesajı verirken emtia piyasasında baskıların daha fazla olacağı düşünülmekte.

Yapılan açıklamalarda, finansal piyasalardaki dalgalanmalar yatırımcıları yakından etkilerken, doların değeri ABD ekonomisini etkileyebileceği belirtildi. Bununla beraber hedeflerinin ülkede fiyat istikrarını sağlamak üzere olduğunu söylenirken, sıkılaşmanın devam edeceği mesajı verildi.

Piyasalar olumsuz etkilenecek! Öncelik enflasyonda - Resim : 1

Piyasalarda dalgalanmalar daha çok olacak

FED yetkilileri, yatırımcıların iyimser olup olmadığını konusunda bildikleri bir şey olmadığını belirterek, enflasyonu kontrol altına almalarının daha önemli olduğunu belirtti. Enflasyon hedeflerine ulaşana kadar piyasalarda daha fazla dalgalanmaların olacağına işaret edildi.

İngiltere'de son açıklanan vergilerin düşürülme planı resesyon endişelerini kuvvetlendirirken, İngiltere Merkez Bankası'nın para politikasında sıkılaşmaya devam edeceği beklentisi oldukça güçlendi.

Bununla beraber FED'in beklenmedik şekilde ve hızda faiz artışlarına devam edeceği beklentisi doların karşısında duran tüm değerli varlıkları olumsuz etkiledi. Bu açıklamalardan sonra küresel piyasalarda daha fazla dalgalanmaların yaşanacağı beklentileri arttı.

Ezgi Yılmaz/BirBorsa.com

Etiketler