Son Dakika: Ülkede genel af ilan edildi!

Asker kaçakları ve suçlular da dahil olmak üzere ülkeyi terk edip kaçan herkese genel af çıktığı ilan edildi.

Son Dakika: Ülkede genel af ilan edildi!

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, ülkeyi savaş döneminde terk eden kaçaklarda dahil olmak üzere tüm asker ve sivil vatandaşları suçlu görmeyi bıraktıklarını ve genel af ilan ettiklerini duyurdu. 

Bu haberle birlikte Türkiye'de de bir hareketlilik yaşanması bekleniyor. 

Suriyeli göçmenler geri dönüyor!

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın açıklamalarının ardından sadece Suriye'de değil Türkiye'de de  hareketli saatler yaşanıyor. Af açıklamalarının ardından birçok Suriyeli göçmenin harekete geçmesi ve ülkeleri Suriye'ye dönmesi bekleniyor. 

Savaş döneminde ülkelerini terk eden sivil vatandaşlar ve asker kaçaklarının geri dönmesi için tanınan bu fırsatın ülkeye dönmek için bir fırsat olarak gören Suriyeli vatandaşlar ülkelerine dönmeye başlayacak.

Türkiye'de bir düzenimiz var

Kimi Suriyeli göçmen ise Türkiye'den ayrılmak istemiyor! Türkiye'de bir düzen kurduklarını ve bu düzeni bozup geri dönmeyeceklerini dile getiren kimi Suriyeli gelen af kararını hiç önemsemeden Türkiye'de kalmaya devam edeceklerini dile getirdi. 

Türkiye'nin kasasında milyonlarca dolar Suriyeli göçmenlere ayrılmış ve birçok Suriye vatandaşına da Türk vatandaşlığı verilmişti.  Beşar Esad'ın ise son yıllarda çıkardığı bu 12. af arasında en kapsamlı olanı olarak dikkat çekmeyi başarmış gibi görünüyor.

Etiketler