İşletmeler yaşadı! Bakan Nebati'den destek açıklaması geldi

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, KOBİ'lerin ihtiyaçlarını en uygun şekilde desteklemek hedefine yönelik açıklamasında, ihracat ve istihdamın ön planda tutulduğunu açıkladı.

İşletmeler yaşadı! Bakan Nebati'den destek açıklaması geldi

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Türkiye Ekonomi Modeli'ne uyumlu yeni bir Hazine Destekli Kefalet Paketi çalışması yürüttüklerini açıkladı.

Bununla beraber sosyal medyada yaptığı açıklamada, Türkiye Ekonomi Modeli adı altında bu zamana kadar uyguladıkları destek paketlerinin, teminat eksikleri bulunan işletmelerin maddi olarak ihtiyaçlarını karşılamasını hususunda önemli bir işlev gördüğünü belirtti.

İşletmeler yaşadı! Bakan Nebati'den destek açıklaması geldi - Resim : 1

Orta ve küçük işletmelere destek paketi

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati sosyal medyada yaptığı açıklamada, "Gelinen aşamada, teminat eksikliği yaşayan KOBİ’lerimizin finansman ihtiyaçlarını en uygun şekilde desteklemek amacıyla üretim, ihracat ve istihdamı önceleyen Türkiye Ekonomi Modelimizle uyumlu şekilde, yeni bir Hazine Destekli Kefalet Paketi çalışması yürütüyoruz. Hazine Destekli Kefalet Paketi, ekonomimizin lokomotifi olan KOBİ’lerimizi odağına alan bir anlayışla kurgulanmakta olup, teknik çalışmaların tamamlanmasına müteakip hazırlanan paketin kullandırım koşulları ve diğer tüm detayları kamuoyumuzun bilgisine sunulacaktır." ifadelerine yer verdi.

Ezgi Yılmaz/BirBorsa.com