Artık izinsiz satılamayacak! Fiyatlar düşer mi?

Resmi Gazete’de yayınlanan bir tebliğe göre o ürün artık izinsiz satılamayacak!

Artık izinsiz satılamayacak! Fiyatlar düşer mi?

Domates üretimi Türkiye’nin belli başlı bölgelerinde yapılmaktadır. Her yıl binlerce ton domates ihracı Türkiye’den yapılmaktadır. Resmi Gazete’de yayınlanan bir tebliğe göre domates ihracı artık izinle yapılacak.

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan son düzenlemeyle, domates ihracı kayda bağlı mallar listesine girdi. Ticaret Bakanlığı tarafından Resmi Gazete’de yayınlanan İhracı Kayda Bağlı Mallara İlişkin Tebliğ’de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ, Resmi Gazete’de yayınlandı. İhracı kayda bağlı mallar listesi içerisine domates de eklendi. Artık domates ihracı için Ticaret Bakanlığı tarafından izin alınması gerekecek.

Domates fiyatları düşer mi?

Domates

Domates ihracının tebliğe bağlı olarak yapılması vatandaş tarafından fiyatın düşüp düşmeyeceğinin araştırılmasına sebep oldu. Tebliğe bağlı ihraç yapılması demek ürün sayısının fazla olmadığı bundan dolayı izinle satılacağı anlamına gelmektedir. Bu şekilde düşünürsek fiyatların düşmesini değil de daha da yükseleceğini düşünebiliriz. Konuyla ilgili herhangi bir net açıklama gelmediği için sadece tahmin ile konuşuyoruz.