Fahrettin Koca açıkladı: Okullarda maske zorunlu olacak mı?

Okulların açılmasına bir haftadan az bir süre kalasıya öğrenciler ve veliler tarafından araştırılan en önemli konulardan biri de okullarda maske zorunlu olup olmayacağıdır.

Fahrettin Koca açıkladı: Okullarda maske zorunlu olacak mı?

Bildiğiniz gibi geride bıraktığımız dönemde okullarda öğrencilerin ve öğretmenlerin maske takması zorunluydu. Pek çok kişi tarafından da bu yıl maske yasağının olup olmayacağı araştırılmaya başlandı. Konuyla ilgili Fahrettin Koca’dan açıklama geldi. Okullarda ders zilinin çalmasına kısa süre kaldı. Koronavirüs bulaş riski fazla olduğundan dolayı okullarda maske takılıp takılmayacağı araştırılmaya başlandı. İşte, maske kullanımıyla ilgili detaylar…

Okullard maske zorunlu  mu?

Koronavirüs maske

Okulların açılmasına bir haftadan az bir süre kaldı. Hal böyle olunca öğrenciler tarafından maske takılacak mı sorusu sorulmaya başlandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından maske kullanımıyla ilgili açıklama geldi:

“Endişe edilmemeli. Maske takmak isteyen olabilir, takabilirler ancak zorunlu değil. Bu anlamda çocuklarımız güvenle bundan sonraki süreçte hiçbir kısıtlama olmadan eğitimlerine devam edecekler. Koruma açısından bir önemli grup ise ek hastalığı olan çocuklarımız. Bu durumdaki çocuklarımızın aşılarını olmaları önemli, onların daha dikkatli korunması gerektiğini özellikle ifade etmek istiyorum. Maske için genel anlamda artık bir zorunluluk olmayacak. Hastalık belirtisi hissedenler, başkasına bulaştırmamak için takmalılar. Ek hastalığı olan ve ileri yaştaki vatandaşlarımız kalabalık ortamlara girmeden önce maske takmalıdırlar” dedi.