Dikkat! PTT üzerinden 3400 TL paranızı alabilirsiniz!

İhtiyaç sahibi vatandaşların ekonomik yönden zorluk çekmesini engellemek amacıyla devlet tarafından destek ödemesi yapılıyor.

Dikkat! PTT üzerinden 3400 TL paranızı alabilirsiniz!

İhtiyaç sahibi vatandaşlara destek ödemesi yapılmaya devam ediliyor. Devlet tarafından ödenen desteklerden yararlanabilmek için binlerce kişinin başvuru yapması gerekiyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından alınan başvurular değerlendirdikten sonra onaylanırsa eğer ödeme almaya hak kazanan kişilerin hesaplarına 3400 TL yatırılacak.

Evde bakım maaşı olarak adlandırılan bu ödemelere e-devlet üzerinden başvuru yapabilirsiniz. Başvurunuz onaylandıktan sonra PTT üzerinden paranızı alabilecek ve 3400 TL hemen çekebileceksiniz. Her yardımda olduğu gibi bu yardım ödemesinde de bazı şartları taşımanız şarttır. Evde bakım parası ödemesinden faydalanmak için bazı şartları taşımanız gerekiyor. Bu şartlar arasında bakıma muhtaç olmanız, gelir durumunuzun uygun olması, ve kuruldan alınmış olan bir sağlık raporu alma şartınız bulunmaktadır.

Ödemeler ne zaman yapılacak?

Evde bakım maaşı

Temmuz ayında tüm maaşlara zam gelmesiyle evde bakım maaşlarına da zam gelmiştir. Özellikle evde bakım maaşı 2706 TL iken 3340 TL olmuştur. Ödemelerin hesaplara yatırılması için belirli bir zamanı bulunmamaktadır. Fakat evde bakım maaşı ödemeleri genelde her ayın 15’inden sonra hesaplara otomatik olarak yatırılmaktadır. Evde bakım maaşı ödemelerinin hesaplarınıza yatıp yatmadığını e-devlet sistemi üzerinden öğrenebilirsiniz. Her ayın 15’i ile 31’i arasında yatırılan ödemeleri PTT üzerinden otomatik çekebilirsiniz.

Ayrıca evde bakım maaşı alan kişiler telefonları üzerinden sorgulama yapabilirler. Özellikle Ziraat Bankası üzerinden ödeme alanlar telefonlarının mesaj bölümünden BAKIYE yazıp 4747’ye göndererek hesaplarına para yatıp yatmadığını öğrenebilirler.