İngiltere'den kripto sektörüne destek devam ediyor!

İngiltere Maliye Bakanı Rishi Sunak, ülkesi adına atılacak yeni kripto adımları hakkında açıklamalarda bulundu. Yapılan açıklamaların ardından İngiltere, kripto sektörüne destek olmaya devam ettiğini açık bir şekilde bir kez daha vurguladı!

İngiltere'den kripto sektörüne destek devam ediyor!

İngiltere, kripto para sektöründe “dünya lideri” olmaya yönelik adımlar atmaya devam ederken, yetkililer endüstriye dair yenilikçi olan çarpıcı planlarını açıkladı. İngiltere Maliye Bakanı Rishi Sunak, bu girişimlerinin kripto sektörüne daha fazla yatırım çekmeyi hedeflediğini söyledi.
Kripto para sektöründe ciddi adımlar atmaya devam eden ve attığı adımlarla birçok ülkeye örnek olan İngiltere, yapılan resmi açıklamalarla birlikte yeni planlarını duyurdu. Kamuoyuna yapılan yeni açıklamaların arından İngiltere Maliye Bakanı Rishi Sunak, atılan adımların kripto sektörüne daha fazla yatırım ve destek çekmeyi hedeflediğini vurguladı.

Stablecoin için yasal ödeme kararı!

Kripto dünyasına yönelik attığı adımlarla ses getiren İngiltere, Stablecoin'i yasal bir şekilde ödeme aracı olarak görmeye hazırlanıyor. Atılacak resmi adımlarla birlikte yeni düzenlemelerden de bahseden İngiltere Maliye Bakanı Rishi Sunak, ülke çapında kripto para borsasını ve sektörünü düzenleyen Financial Conduct Authority (FCA)'nın da denetimine girecek yeni düzenlemeleri planlarıyla birlikte dile getirdi. Yeni düzenlemeyle birlikte kripto sektöründe faaliyet gösteren yenilikçi oyun şirketlerinin de teşvik edilmesinden bahseden Rishi Sunak, "İngiltere’yi kripto para teknolojisi için küresel bir merkez haline getirmek benim amacım ve bugün ana hatlarıyla belirttiğimiz önlemler, firmaların bu ülkede yatırım ve yeni girişimler yapmalarını ve büyümelerini sağlamaya yardımcı olacak. Geleceğin işletmelerini ve yarattıkları işleri Birleşik Krallık’ta görmek istiyoruz ve etkin bir şekilde düzenleme yaparak onlara uzun vadede destek ve yatırım yapmak için ihtiyaç duydukları güveni verebiliriz" diye konuştu.

Sözlerinin ardından ayrıca bir parantez açan İngiltere Maliye Bakanı Rishi Sunak, Financial Conduct Authority'nin NFT piyasaları üzerinde de yenilikçi çalışmalarının olduğunu doğruladı.