Yüksek enflasyon kripto paralara yaradı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yayınlanan enflasyon verilerinin yarattığı etki dünya çapında konuşulmaya devam ediyor. Yaşanılan enflasyon yükselişine son olarak kripto detayları damga vurdu!

Yüksek enflasyon kripto paralara yaradı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından dün yayınlanan Mart ayı enflasyon rakamları gündem olmaya devam ediyor. Yıllık tüketici enflasyonunun son 20 yılın zirvesine çıkmasıyla alınacak yeni kararlar merak konusu olmaya devam ederken, dünya çapında ise Türkiye özelinde yeni yorumlar yapılıyor.

Türkiye'deki enflasyon yükselişine ise ilk tepki Wall Street Bankası'ndan geldi. Türkiye için yeni enflasyon tahminlerinde bulunan banka verdiği rakamlarda yüksek bir artışa gitti. Wall Street'in ardından ise JP Morgan Bankası devreye girdi. Bu yıl sonuna dek enflasyonun yüzde 65 ile 70 arasında kalacağını düşünen JP Morgan Bankası, Mayıs ve Haziran aylarında yüzde 67'lik zirvenin yaşanılabileceğine dikkat çekti. Tahminlerin devamında 2022 yılının çoğunluğunun bu civarlarda olacağı, yılın sonunda ise yüzde 45 seviyelerinde olması beklendiği belirtildi.

Bitcoin ve Tether'e olan ilgi artıyor!

Tüm bu yeni tahminlerin yanında ise Türkiye'yi bu durumdan kurtaracak hamlenin kripto paralardan geçtiği konuşuluyor. Kripto analisti Michael Van de Poppe, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamalarla kripto paraların Türkiye üzerindeki büyük etkisine dikkat çekti. Kripto analisti Michael Van de Poppe, “Türk Kripto topluluğu zirve bir noktada. Bu yükselişin nedeni yüksek enflasyon bedeli. Enflasyon oranları şu anda Türkiye’de aşırı seyrediyor” ifadelerini kullandı.

Wall Street Journal'dan da aynı düşünce yapısında farklı bir yorum geldi. Wall Street Journal yayımladığı haberde, Türk Lirası'ndaki düşüşe rağmen Türkiye'de artan kripto varlık miktarlarına vurgu yaptı. Wall Street Journal, yaşanılan yüksek enflasyon ve düşüş gösteren Türk Lirası değerine rağmen Bitcoin ve Tether özelinde Türkiye'de ciddi bir artış olduğunu belirtti. Yapılan incelemeler neticesinde de kripto varlıklarda yapılan işlemlerin geçen aya göre artış sağladığı gözlemlendi.