Google Trends verilerine göre en çok aranan kripto paralar!

Son açıklanan Google Trends verilerine göre geçtiğimiz ayın en çok aranan kripto para birimleri karşınızda... Bitcoin, Terra, Ethereum, Shiba Inu ve Avalanche...

Google Trends verilerine göre en çok aranan kripto paralar!

Mart ayının Google Trends verileri doğrultusunda açıklanan raporda, geçtiğimiz ay en çok aranan kripto para birimleri: Bitcoin, Terra, Ethereum, Shiba Inu ve Avalanche!

Mart ayını birçok kez yaşadığı iniş ve çıkışlarla geçiren kripto dünyasının en büyüğü Bitcoin, geçtiğimiz ay bir kez daha en çok aranan kripto para birimleri listesinde zirvede yer aldı. Küresel boyutta yaşanan ekonomik krizler ve savaş ortamlarının piyasaları etkilemeye devam etmesiyle birlikte, dünya çapında elde edilen veriler ışığında yayınlanan raporda Bitcoin koltuğunu rakiplerine yine bırakmadı. Bitcoin'in geçtiğimiz ay yaşadığı volatil seyri ise alt coinlerde de etki gösterdi.

Ethereum, Terra'nın gerisinde kaldı!

Bitcoin'in ardından ikinci en değerli kripto varlık olarak ifade edilen Ethereum ise geçtiğimiz ayı Google Trends verilerinde Terra’nın yani LUNA'nın gerisinde tamamladı. Mart ayında tüm zamanlarının en değerli noktasına ulaşan Terra, geçtiğimiz ayı büyük bir yükselişle tamamlarken trendlerde de Ethereum'u geride bırakmayı başardı. Global Google aramalarında Terra'dan sonra ise Ethereum geldi. Bitcoin, Terra ve Ethereum üçlüsünü ise gündemden düşmeyen Shiba Inu takip etti. Beşinci sırayı ise Dogecoin’i geride bırakan Avalanche aldı.

Türkiye listede yer aldı!

Bitcoin'in en çok arandığı ülkeler El Salvador, Hollanda, Nijerya, Slovenya ve Türkiye olurken, Avalanche ise Kanada, Amerika Birleşik Devletleri, Finlandiya, İsviçre ve Yeni Zelanda bölgelerinde en çok aranan kripto para birimi oldu.