4,3 milyar dolarlık Bitcoin çekildi!

Glassnode tarafından son yayınlanan verilere göre piyasalarda yaklaşık 4,3 milyar dolarlık Bitcoin çekimi yaşandı. Yaşanılan yoğun çekim işlemlerinin ardından piyasaların nasıl bir tepki vereceği ise merak ediliyor...

4,3 milyar dolarlık Bitcoin çekildi!

Glassnode tarafından son yayınlanan veriler ışığında, piyasalarda yer alan yatırımcılar tarafından borsalardan yüklü miktarda Bitcoin çekimi gerçekleştirildiği belirtildi. Açıklanan veriler baz alındığında çekim işlemine tabi tutulan güncel rakamın 4,3 milyar dolar olduğu düşünülüyor.

Geçtiğimiz yılın sonbaharından itibaren çekim işlemlerini artıran yatırımcılar, merkezi borsalara olan güvenin bir hayli düşmesine ve piyasaların birikim problemi yaşamasına neden olmaya devam ediyorlar. Kasım ayının başında tüm zamanların en yüksek değerine ulaşan Bitcoin, yapılan hamlelerin ardından yaklaşık yüzde 40'lık bir değer kaybı yaşayarak belki de büyük bir problemin ilk günlerine yaşıyor. Balina olarak ifade edilen büyük Bitcoin yatırımcıları, son zamanlarda merkezi borsalarda daha farklı yatırım alanları ararken, birçok farklı varlığı cüzdanlarına toplamaya başladı.

Ticaret platformlarına ilgi azaldı!

Piyasadan çekilerek cüzdanlara hareket eden Bitcoin piyasasının, yakın bir zamanda gerek bireysel gerekse kurumsal anlamda arz talep problemiyle karşılaşması bekleniyor. Büyük borsa çıkışlarını etkileyen bir başka faktör ise Binance ve Kraken gibi büyük platformların uyguladığı sınırlama ve dizi yasakları olarak tahmin ediliyor. Yatırımcıların bu tarz ticari platformlardan uzaklaşarak, yatırımlarını merkezi bulunmayan ve üçüncü kişilerin kontrolünde olmayan pazarlara taşıyor. Son zamanlarda ticaret platformları yerine artan cüzdan tercihi ise her geçen gün daha da büyük bir soru işareti yaratıyor.