Timothy Ash attığı tweet ile ne demek istedi?

Tüm zamanımızı ekonomi öğrenerek harcadık. Erdoğan tüm teorileri yeniden yazdı açıklamaları ile gündem olmaya devam ediyor.

Timothy Ash attığı tweet ile ne demek istedi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın haftanın ilk gününde açıklamış olduğu 10 maddelik ekonomik paketin ardından, ''30 yıllık ekonomistim. Kariyerim boyunca böyle bir şey görmedim'' açıklamalarını yapan İngiliz ekonomist Timothy Ash açıklamalarına devam ediyor. 

Erdoğan tüm teorileri yeniden yazdı!

İngiliz ekonomist sosyal medya platformunda Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili açıklamalarına ve yeni açıklanan ekonomik politikadaki alınan kararlarla ilgili yorumlar yapmaya devam ediyor.

timothy ash

''Keynes, Friedman, Hayek, Solow, Samuelson, Adam Smith, Kornai, Dornbush, Fed, ECB, BOE, ben ve tüm Batılı ekonomistler, hepimiz aptalız. Tüm zamanımızı ekonomi öğrenerek harcadık. Erdoğan tüm teorileri yeniden yazdı'' dedi. 

Timothy Ash, Erdoğan'ı Övdü Mü?

Kimi analist ve yurttaşlar tweetin popülerleşmesi üzerine doların 18 liradan 11 liraya kadar gerilemesinin ardından Timotyh Ash'in aslında CB Erdoğan'ın manifestosu sonrasında sert bir şekilde düşen doların ardından ekonomi ile ilgisinin olmadığını bunun Erdoğan'ın başarısı olduğunu düşünse de, birçok okuyucu yazının bir ironi olduğunu ve bu ekonomik modelin sürdürülemez olduğunu anlatmaya çalıştığını anlamış durumda.

Timothy Ash'den Arka Arkaya Yorumlar

Bu yorum yerel ve dış basında geniş yer bulmaya devam ediyor. Sert bir dil ile ironi yaparak eleştirmesi bazı yerel basın kuruluşlarında övgü gibi algılanmasının ardından gerçek ortaya çıkmasıyla birlikte paylaşımlar kaldırıldı.

Ekonomik açıdan yeni bir tarz benimsemeye çalışan Türkiye'nin yanlış yolda olduğunu sert bir dille dile getiren Timothy Ash'e sosyal medyadan tepkiler giderek büyüyor. 

Etiketler