ABD Kripto para için onay bekliyor!

ABD Kripto para için onay bekliyor! ABD'de kredi birlikleri, Bitcoin gibi kripto paralara yönelik olarak doğrudan yatırım yapabilmek için regülatör onayına ilişkin mektup yayınladı. Kripto paraların dünyada yaygınlaşması ile birlikte pek çok ülke tarafından tanınması bekleniyor.

ABD Kripto para için onay bekliyor!

ABD Kripto para için onay bekliyor! ABD'de kredi birlikleri, Bitcoin gibi kripto paralara yönelik olarak doğrudan yatırım yapabilmek için regülatör onayına ilişkin mektup yayınladı. Kripto paraların dünyada yaygınlaşması ile birlikte pek çok ülke tarafından tanınması bekleniyor. Ancak günümüzde belirli şartların oluşması için birçok ülke tarafından çaba gösterildiği ve gidişatın izlenildiği bilinmektedir.

Ulusal Kredi Birlikleri İdaresi (NCUA) Bitcoin gibi kripto paralara yönelik olarak doğrudan yatırım yapabilmek bazı girişimlerde bulundu.

Ulusal Kredi Birlikleri İdaresi (NCUA) mevduatları federal sigorta altındaki kredi birliklerinin üyelerine belirli şartlar altında dijital varlık alma, satma ve tutma imkanı vermeleri için girişimde bulundu. Kripto hizmet sağlayıcılar ile iş birliği yapmalarını öngören bir mektup yayınladı. İşte detaylar….

ABD’den Kripto Para Adımı

ABD Ulusal Kredi Birlikleri İdaresi (NCUA) kredi birlikleri, Bitcoin gibi kripto paralara yönelik olarak doğrudan yatırım yapma, dijital varlık alma, satma ve tutma imkanı vermeleri için  bir mektup yayınladı.

NCUA'nın ödemeler ve siber güvenlikten sorumlu yöneticilerinden Lance Noggle tarafından yapılan açıklamada; kredi birliklerinin er ya da geç kripto varlık ürün ve hizmetlerini bankaların yaptıkları şekilde üyelerine sunabilir olacaklarını ifade etti.

ABD Temmuz Ayında Yeşil Işık Yakmıştı

ABD'de ulusal bankaları regüle eden OCC, Bitcoin gibi kripto paralara yönelik olarak doğrudan yatırım yapabilmek için sağlama hizmeti vermelerine 2020 yılı Temmuz ayında yeşil ışık yakmıştı. Noggle, bankalara tanınan hakların kredi birliklerine verilmemesi halinde müşterilerini bankalara kaptırma riskleri olduğunu vurgulayarak buna dair açıklamalarda bulundu.