İlk SMS'in NFT'si satıldı

Dijital çağın önemli bir parçası olan ilk SMS'in NFT'si, adı açıklanmayan bir alıcıya 107 bin euroya (121 bin dolar) satıldı.

İlk SMS'in NFT'si satıldı

Geçtiğimiz günlerde Vodafone, dünyada atılan ilk SMS'in NFT'sinin açık artırma ile satışa çıkarılacağını açıklamıştı. Satıştan elde edilecek gelirin ise Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği'ne (UNHCR) bağışlanacağı aktarıldı. 

Dünyanın ilk SMS (kısa mesaj), Vodafone ağı üzerinden 3 Aralık 1992 tarihinde Richard Jarvis'e 'Mutlu Noeller' olarak gönderilmişti. 

Dünyanın İlk SMS'i NFT Olarak Satıldı

İlk SMS'in NFT'si satıldı

Vodafone, tarihteki ilk kısa mesajın müzayedede NFT olarak satıldığını açıkladı. Dijital çağın önemli bir parçası olan SMS'in NFT'si, adı açıklanmayan bir alıcıya 107 bin euroya (121 bin dolar) satıldı. Bir kripto para birimi olan Ethereum ile ödeme yapan kişi, dünyanın ilk SMS'ini ileten orijinal iletişim protokolünün detaylı ve benzersiz bir kopyasının sahibi oldu. 

Satıştan sağlanan gelir daha önce de kurum tarafından belirtildiği gibi Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği'ne (UNHCR) bağışlanacak.

NFT Nedir?

NFT yani 'Non Fungible Token' olarak isimlendirilen bu teknoloji büyük oranda dijital eserleri kripto zincirinde alınabilen veya satılabilen ürünlere dönüştürüyor ve büyük kitlelere ulaştırmayı sağlıyor. NFT dijital bir şeyin kendine özgü olmasını sağlıyor. Yani bölünemeyen ve kendine özgü olan bir sembol sertifika gibi de düşünebiliriz.  

NFT'lerin özel dijital imzası vardır ve bu imza ile telif hakkı korunur. Ayrıca söz konusu NFT'den yapılan satış ile her defasında NFT sahibine telif hakkı ücretli kripto ile ödenir.

NFT, takas edilemez jetonlar anlamına gelmektedir. Sanat eserlerinin dijitale dönüşmesi ve dijitalde satılması demektir. En önemli özelliği tek olmasıdır. NFT'ler blok zinciri teknolojisini kullanır. BTC, Ethereum gibi kripto paralar da blok zinciri teknolojisini kullanmaktadır.

Etiketler
NFT