Vodafone'dan flaş NFT hamlesi!

Vodafone yaklaşık 30 yıl önceki ilk SMS'i NFT olarak açık artırmaya çıkaracağını açıkladı.

Vodafone'dan flaş NFT hamlesi!

Vodafone, otuz yıl kadar öncesinde dünyada ilk olan bir yeniliği bugünün son teknolojisiyle birleştirdiği bir işe imza atıyor. 

Vodafone, 3 Aralık 1992 tarihinde Vodafone çalışanı Richard Jarvis tarafından Vodafone şebekesine gönderilen dünyanın ilk SMS'i 'Mutlu Noeller'i NFT olarak açık artırmaya çıkarıyor. Buradan elde edilecek gelir, Birleşmiş Milletler Mülteci Ajansı UNHCR'ye bağışlanacak. 

Vodafone'dan flaş NFT hamlesi! Dünyanın ilk kısa mesajı NFT oluyor

NFT, şu ana kadar iletilen ilk metin mesajının orijinal iletişim protokolünün detaylı bir kopyasını sunacak. 

Müzayede, Fransa'nın ilk bağımsız müzayede evi olan Aguttes tarafından 21 Aralık 2021 tarihinde Paris'te yapılacak. Uluslararası sanat ve lüks pazarında büyük oranda aktif olan şirket, bu satış için dünyanın her yerinden teklif veren kişileri bir araya getirmeyi bekliyor.  

Müzayede evinin kurucusu Macimilian Aguttes konuya ilişkin olarak, ''İlk basılı kitap, ilk telefon görüşmesi, ilk e-posta gibi bütün icatlar hayatımızı ve iletişimimizi değiştirdi. 1992 yılında alınan bu ilk kısa mesaj, teknolojik ilerlemenin tarihi bir kanıtıdır. Bu önemli tarih parçasının bir amaç için satışını yapmaktan ötürü mutluluk duyuyoruz.'' ifadelerine yer verdi. 

Vodafone'dan flaş NFT hamlesi! Dünyanın ilk kısa mesajı NFT oluyor

Vodafone, müzayededen sağlanacak bütün geliri, çatışma ve zulüm sebebiyle evlerini terk etmek zorunda kalan 82,4 milyon insanı desteklemek için BM Mülteciler Yüksek Komiserliği UNHCR'ye bağışlayacak.

Vodafone İngiltere CEO'su Ahmed Essam da konuyla ilgili olarak, ''Çaresiz desteğe ihtiyacı olan insanlara yardımcı olmak için geçmişimizden büyük bir teknoloji yeniliğini günümüzün en son teknolojisiyle bir araya getirmekten dolayı çok gururluyuz.'' dedi.

Etiketler
NFT