Fitch, stablecoinler için ne dedi?

Küresel kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, yayınladığı raporda stablecoinler hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Fitch, stablecoinler için ne dedi?

Küresel kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings yeni bir rapor yayınladı. Raporda, düzenleyici risklerinin finansal kurumların bu alana girmesine engel olduğu belirtildi. Bu nedenle stablecoinler (sabit coin) üzerindeki düzenleyici kesinliğinin piyasalarda pozitif fırsatlar oluşturabileceğini aktardı.

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, stablecoinler (sabit coin) için ne dedi?

Fitch, Avrupa Birliği'nin sektöre ilişkin taslak düzenlemeleri yayınlanan ilk büyük ekonomi olduğuna dikkat çekti ve ihraççıların bankalar ya da elektronik para kuruluşları gibi düzenlenmesine ilişkin çağrı yaptı. 

Fitch'e göre stablecoinler düzenleme ile daha yararlı olabilir

ABD'deki önemli düzenleyicilerden biri olan SEC'in raporunda, stablecoin ihraççılarının sigortalı bankalar olarak değerlendirilmesi gerektiği önerilmişti. Bunun ardından Fitch, hali hazırda işlem gören stablecoinlerin birçoğu ABD Doları ile bağlantılı olduğu için ABD düzenleyici yaklaşımını sektörün orta vadeli gelişiminin anahtarı olarak niteledi. 

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, stablecoinler (sabit coin) için ne dedi?

Fitch, stablecoin ihraççılarının mevduat kabul eden kurular olarak faaliyette bulunacak tüzükleri güvence altına alırlarsa, mevcut bankalara ve potansiyel olarak banka dışı ödeme sağlayıcılarına meydan okuyabileceklerini de aktardı.

Fitch, kullanıcıların yasal hakları ve rezerv varlıkları gibi stablecoin düzenlemelerinin temel yanları etrafında şeffaflığın, stablecoin ihraççılarının kredi profilini değerlendirirken en önemli faktör olacağını belirtti.

Etiketler