Hesaplara 1.650 TL yatırıldı! Ödemeleri E – Devletten sorgulanabiliyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan destek ödemeleri banka hesaplarına yatırılmaya başlandı. İBAN bilgisi paylaşan vatandaşların hesaplarına yapılan destek ödemeleri her ay düzenli bir şekilde gerçekleşiyor.

Hesaplara 1.650 TL yatırıldı! Ödemeleri E – Devletten sorgulanabiliyor

Hesaplara yatırılan 1.650 TL tutarıyla dar gelirli ailelere yardımcı olunması planlandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın başlattığı destek programı çerçevesinde ekonomik sıkıntısı bulunan dar gelirli ailelere yardım yapılması konusunda yeni biri proje başlatıldı. Böylece gelir seviyesi düşük ve muhtaç olan ailelere aylık düzenli bir şekilde nakit yardımının yapılacağı belirtildi.

Ön başvurular değerlendirmeye alınıyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın başlattığı destek programlarına katılmak için başvuru yapılması gerekiyor. Başvuru sonunda onay almayı başaran dar gelirli aileler ayrıca müdürlüklere giderek evrak teslimi yapmalıdır. Yalnızca birkaç dakika sürecek olan bu işlemler doğrultusunda bakanlığın resmi olarak başlattığı destek programına katılım sağlamanız mümkün hale gelmektedir.

Hesaplara 1.650 TL yatırıldı! Ödemeleri E – Devletten sorgulanabiliyor
E – Devletten başvuru yapabileceğiniz destek programına ilişkin ön onay alınması gerekiyor. Ön onay aldıktan sonra bakanlığa ait müdürlüklerden onay almanız dahilinde destek almanız mümkün hale gelmektedir. Başvuru sürecinde hane geliri ve diğer çalışma bilgilerinin yanı sıra sağlık durumları da büyük bir önem arz etmektedir. Muhtaçlık durum seviyesine göre dar gelirli ailelere aylık düzenli ödeme yapılıyor.


E – Devlet üzerinden yalnızca birkaç dakika içerisinde başvuru yapmak mümkün olacak. Kişisel bilgilerin girişi yapıldıktan sonra aile ile ilgili bilgilerin sorgulaması gerçekleşiyor. Daha sonrasında ön onay için başvurunuzu tamamlamanız mümkündür. Ön onay birkaç saat içerisinde gerçekleştiği gibi birkaç gün içerisinde de sonuçlanabilmektedir. Ön onaydan sonra tam onay için bakanlığa müracaat etmeniz yeterlidir.

Aylık 1.650 TL destek verilecek

Temmuz ayında gerçekleşen asgari ücret artışından sonra Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen desteklerin miktarlarında da iyileştirme yapıldı. Yeni yapılan açıklamaya göre dar gelirli ailelere aylık 1.650 TL’lik destek verilecek olup yıl boyunca destek ödemesinin devam edileceği belirtildi.


Aylık düzenli bir şekilde ödeme almaya hak kazanan ihtiyaç sahipleri hem banka hesaplarına hem de PTT şubelerine destek ödemesi alabilmektedir. Tercihe göre ödeme kanalını seçebileceğiniz destek programı kapsamında ödemeler ayda bir kez gerçekleştiriliyor. Her ayın 15’inden sonra TC kimlik numarasının son hanesine göre yapılacak olan destek ödemeleriyle artan masrafların azaltılması sağlanacak.


Her ay düzenli bir şekilde alabileceğiniz nakit desteğini istediğiniz alanda kullanmanız mümkündür. Her haneden en fazla bir kişiye verilebilecek olan destek programına ilişkin herhangi bir son başvuru tarihinin de bulunmadığı belirtildi. Yalnızca birkaç dakikalık başvuru ile destek programına katılabilir ve sizlerde her ay düzenli olarak bakanlık tarafından yardım alabilirsiniz.

Etiketler